Skip to main content

Buni la toate, angajaţii de la Horticultura se apucă de afaceri estivale. Pe lângă tăiat iarbă şi îngropat morţi, de acum se vor ocupa şi de administrarea Ştrandului Termal

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

A doua oară a fost cu noroc pentru administraţia Fritz care a propus încă de la şedinţa anterioară a Consiliului Local Timişoara, trecerea Ştrandului Termal în administrarea Horticultura.

Astăzi, proiectul a  fost aprobat, astfel că angajaţii societăţii responsabile cu întreţinerea spaţiilor verzi din oraş şi care, de jumătate de an administrează şi două cimitire, au de acum noi atribuţii.

Conform Hotărârii de Consiliul Local, serviciile şi activităţile necesare exploatării și întreținerii Ștrandului Termal sunt următoarele :

  • asigură amenajarea, întreținerea, protejarea și conservarea spațiilor verzi, gazonului, arborilor, florilor și oricăror amenajări dendro – horticole;
  • asigură managementul calității apei din bazine și piscine (dezinfecția apei, filtrarea apei, golirea și curățarea bazinelor)
  • asigură condiții de securitate pentru utilizatorii piscinelor/bazinelor de înot(accesul sau ieșirea din bazine se efecturază prin intermediul unor treptedin zidărie sau metalice, pe marginea bazinului se instalează un sistem de prindere tip bara, prevererea treptei de odihnă, marcarea vizibilă a adâncimii bazinului);
  • asigură serviciile de  curățenie și gestionarea selectivă a deșeurilor;
  • asigură dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea;
  • asigură serviciile de pază și ordine în incinta ștrandului;
  • asigură condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu Regulamentul de organizare și funcționare al Ștrandului Termal;
  • asigură dotarea/închirierea spațiilor în vederea desfășurării activităților de recreere, sportive și comerț/alimentație publică în condiții corespunzătoare, cu acordul Consilului Local;
  • asigură activităţi de reparaţii/ întreţinere a instalaţiilor de apă şi canalizare, energie electrică;
  • asigură reparaţii pentru căile de acces şi gardurile împrejmuitoare, bazine de inot, întreţineri curente ale construcţiilor aferente, precum şi alte bunuri mobile şi imobile care constituie patrimoniul Ștrandului Termal;
  • asigură efectuarea investiţiilor la nivelul financiar şi de calitate aprobat;
  • încasarea  tarifelor şi taxelor aprobate de consiliul local prin hotărâre;
  • asigurarea în incinta Ștrandului Termal condiţiile de igienă cerute de reglementările specifice în domeniu, aflate în vigoare.

Deocamdată, Horticultura a primit în administrare Ştrandul Termal, pe o perioadă de 5 ani, iar redevenţa pe care o va plăti către bugetul local este de 20% din veniturile obţinute din exploatarea locaţiei.

În primă fază, angajaţii societăţii de întreţinere a spaţiilor verzi vor trebui să renozeze ştrandul pentru a fi deschis în această vară.

Povestea Ștrandului ZHH a început în anul 2004, când Hussam Al Hajjar, a închiriat locaţia pe o perioadă de cinci ani, iar ulterior a refuzat să părăsească spaţiul, pe motiv că nu şi-a recuperat investiţia.

Primăria Timișoara a cerut evacuarea, în instanță, iar după 10 ani de procese, Ștrandul Termal a revenit în administrația orașului, în urma sentinței definitive dată de Înalta Curte de Casaţie, la finalul lunii noiembrie 2023, iar în luna martie a acestui an, a început evacuarea,

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Un accident rutier deosebit de grav s-a produs, în urmă cu puțin timp, iar la fața locului au ajuns, de urgență, mai multe echipaje de intervenție.
După ce în luna mai Festivalul Întoarcerea la Folk a împlinit 3 ani de existență, luna iulie aduce o nouă aniversare importantă pentru iubitorii muzicii cu suflet: 5 ani de la lansarea Mișcării Culturale Întoarcerea la Folk.
Timișoara are un nou motiv de mândrie! Victor Dominic Onică, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Bănățean, a cucerit locul I și titlul de campion european de șah clasic școlar la categoria Under 17. ,
La aproape trei săptămâni de la primul anunț privind intenția Consiliului Județean Timiș de a cumpăra Castelul Royal, lucrurile intră în linie dreaptă.
Începând din anul universitar 2024-2025, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara organizează, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din Torino, un nou program de studii integrat, cu diplomă dublă de licență și masterat în drept european și internațional.
Un scandal uriaș a izbucnit în plină stradă, între un bărbat și o adolescentă. Imaginile cu întreaga scenă au fost urcate pe rețele de socializare, iar polițiștii s-au autosesizat și au deschis o anchetă după ce au văzut imaginile pe internet.
Grupa 2014 a academiei CSC Ghiroda a participat, în acest weekend, la prestigiosul turneu internațional de fotbal „Memorial Milenko Jerković”, dedicat categoriei de vârstă U11, desfășurat în Livana, în vecinătatea orașului Osijek, Croația.