Skip to main content

Buni la toate, angajaţii de la Horticultura se apucă de afaceri estivale. Pe lângă tăiat iarbă şi îngropat morţi, de acum se vor ocupa şi de administrarea Ştrandului Termal

A doua oară a fost cu noroc pentru administraţia Fritz care a propus încă de la şedinţa anterioară a Consiliului Local Timişoara, trecerea Ştrandului Termal în administrarea Horticultura.

Astăzi, proiectul a  fost aprobat, astfel că angajaţii societăţii responsabile cu întreţinerea spaţiilor verzi din oraş şi care, de jumătate de an administrează şi două cimitire, au de acum noi atribuţii.

Conform Hotărârii de Consiliul Local, serviciile şi activităţile necesare exploatării și întreținerii Ștrandului Termal sunt următoarele :

 • asigură amenajarea, întreținerea, protejarea și conservarea spațiilor verzi, gazonului, arborilor, florilor și oricăror amenajări dendro – horticole;
 • asigură managementul calității apei din bazine și piscine (dezinfecția apei, filtrarea apei, golirea și curățarea bazinelor)
 • asigură condiții de securitate pentru utilizatorii piscinelor/bazinelor de înot(accesul sau ieșirea din bazine se efecturază prin intermediul unor treptedin zidărie sau metalice, pe marginea bazinului se instalează un sistem de prindere tip bara, prevererea treptei de odihnă, marcarea vizibilă a adâncimii bazinului);
 • asigură serviciile de  curățenie și gestionarea selectivă a deșeurilor;
 • asigură dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea;
 • asigură serviciile de pază și ordine în incinta ștrandului;
 • asigură condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu Regulamentul de organizare și funcționare al Ștrandului Termal;
 • asigură dotarea/închirierea spațiilor în vederea desfășurării activităților de recreere, sportive și comerț/alimentație publică în condiții corespunzătoare, cu acordul Consilului Local;
 • asigură activităţi de reparaţii/ întreţinere a instalaţiilor de apă şi canalizare, energie electrică;
 • asigură reparaţii pentru căile de acces şi gardurile împrejmuitoare, bazine de inot, întreţineri curente ale construcţiilor aferente, precum şi alte bunuri mobile şi imobile care constituie patrimoniul Ștrandului Termal;
 • asigură efectuarea investiţiilor la nivelul financiar şi de calitate aprobat;
 • încasarea  tarifelor şi taxelor aprobate de consiliul local prin hotărâre;
 • asigurarea în incinta Ștrandului Termal condiţiile de igienă cerute de reglementările specifice în domeniu, aflate în vigoare.

Deocamdată, Horticultura a primit în administrare Ştrandul Termal, pe o perioadă de 5 ani, iar redevenţa pe care o va plăti către bugetul local este de 20% din veniturile obţinute din exploatarea locaţiei.

În primă fază, angajaţii societăţii de întreţinere a spaţiilor verzi vor trebui să renozeze ştrandul pentru a fi deschis în această vară.

Povestea Ștrandului ZHH a început în anul 2004, când Hussam Al Hajjar, a închiriat locaţia pe o perioadă de cinci ani, iar ulterior a refuzat să părăsească spaţiul, pe motiv că nu şi-a recuperat investiţia.

Primăria Timișoara a cerut evacuarea, în instanță, iar după 10 ani de procese, Ștrandul Termal a revenit în administrația orașului, în urma sentinței definitive dată de Înalta Curte de Casaţie, la finalul lunii noiembrie 2023, iar în luna martie a acestui an, a început evacuarea,

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.