Skip to main content

Alegerile din 9 iunie, în pericol! Angajaţii din Primării ameninţă cu greva generală, dacă nu vor primi salarii mai mari

Greva declanşată în luna februarie, de angajaţii din primării, a fost reluată astăzi, pentru că revendicările protestatarilor nu au fost rezolvate.

La Timişoara, cateva zeci de persoane au pichetat Prefectura şi ameninţă cu mişcări mult mai ample, care vor culmina cu greva generală.

Protestatarii, care fac parte din Sindicatul Naţional al Salariaţilor din Comune şi Oraşe, cer salarii mai mari, iar dacă nemulţumirile lor nu vor fi soluţionate, din 3 iunie îşi opresc activitatea.

“Avem un calendar bine stabilit. Astăzi sunt proteste în Timiş şi Bihor, mâine în Cluj, iar următorul pas va fi la Piatra-Neamţ, urmând ca joi, acţiunea să fie mutată la Bucureşti, în faţa Guvernului. Din 3 iunie intrăm în grevă generală. E o dată critică pentru alegerile locale şi cele europarlamentare”, spune unul dintre protestatarii din faţa Prefecturii Timiş.

„Suntem discriminaţi, din punct de vedere al salarizării, nu suntem actualizaţi cu salariul minim pe economie, iar din acest motiv avem o lipsă de personal. Organizăm concursuri, dar nu se prezintă persoane dornice, tocmai din acest motiv. Cei cu falcultate, cu studii, preferă alte domenii, preferă să meragă în privat, pentru că noi, în administraţia locală, mai ales în comune, avem o salarizare prea mică ce nu satisface nevoile tineretului din ziua de astăzi. Exact dina cest motiv, avem un personal mai învechit. Este grav dacă vom iniţia greva generală, pentru că toate listele electorale ce vor fi înaintate secţiilor de vot trebuie semnate de secretarul general, iar noi, secretarii generali suntem discriminaţi din punct de vedere al salarizării”, spune un alt protestatar.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.