Skip to main content

Incendiu uriaș la o fermă, provocat de un trăsnet! Pompierii au luptat, mai bine de 12 ore, cu flăcările

Incendiu violent la o fermă din vestul țării! Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Flăcările au izbucnit ieri după-amiaza, la o fermă din localitatea Salonta, județul Bihor. Au ars sute de baloți de paie din cadrul unei stive de peste 3000 de baloți, clădită pe aproximativ 100 metri lungime, 30 metri lățime și circa 6 metri înălțime. Misiunea pompierilor a fost una extrem de dificilă, pentru că exista riscul ca flăcările să se extindă.

„În urma apelului care sesiza producerea evenimentului, pe strada Şarcadului din Salonta, primit prin Sistemul Unic 112, duminică, 19 mai a.c., în jurul orei 18.05, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor a mobilizat imediat, la adresa indicată de apelant, echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, cu ambulanța SMURD a subunității și cu o autospecială de primă intervenție și comandă, ulterior forțele și mijloacele de intervenție fiind completate cu un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de stingere”, transmite ISU Bihor.

Salvatorii au acționat rapid, ajutați și de angajații fermei, care au pus la dispoziție utilaje și rezerve de apă, pentru a stăvili focul care ardea fără încetare. În paralel, aceștia au căutat posibile victime.

După aproximativ șase ore de eforturi intense, forțele de intervenție au reușit să stingă flăcările, însă au continuat să caute eventuale focare ascunse, precum și să înlăture efectele negative ale incendiului, până în această dimineața, în jurul orei 06.50.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, incendiul soldându-se doar cu pagube materiale, focul mistuind 600 de baloți, pompierii reușind însă să salveze aproximativ 2500 de baloți de paie.

Pompierii bihoreni au stabilit că, cel mai probabil, cauza izbucnirii flăcărilor a fost un trăsnet.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.