Skip to main content

Abuz de putere în Primăria Săcălaz! Edilul care fură curent se folosește de funcție și de banii contribuabililor, pentru a câștiga voturi

Încălcări flagrante ale legii și ale regulilor de bun simț, în Primăria Săcălaz, unde edilul în funcție, care aspiră la un nou mandat, își face campanie electorală pe banii contribuabililor.

Odată cu startul campaniei pentru alegerile locale, Nicu Viorel, cunoscut ca “primarul care fură curent”, s-a transformat în moderator de emisiuni.

A început să realizeze un podcast în care își promovează candidatura și îi denigrează și ridiculizează pe contracandidații săi.

Pentru această producție, realizează chiar în biroul de primar, Nicu Viorel se folosește de infrastructura instituției.

În plus, deși este o emisiune 100% electorală, lipsește Codul de Mandar Financiar, obligatoriu pentru astfel de materiale de propagandă electorală.

“La data înregistrării la Autoritatea Electorală Permanentă, mandatarul financiar coordonator primește un cod unic de identificare al partidului politic, al alianței politice, al organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale sau al candidatului independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă electorală care vor fi produse și utilizate în campania electorală la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 aparținând competitorului electoral pe care îl reprezintă”, se arată la art. 4 din Ghidul finanțării campaniei electorale.

De asemenea, legea interzice utilizarea, pe materialele de propagandă electorală, a unor combinații de culori care reproduc drapelul României, iar sigla podcastului “Vio și prietenii”, precum și cea de pe afișele electorale este colorată în roșu, galben și albastru.

“Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat”, se arată la articolul 7 din Legea 370/2004.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.