Skip to main content

Tabără gratuită în cadrul campusului UPT! Timp de aproape o săptămână, elevii din toată țara au șansa de a experimenta viața unui student!

Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le șansa de a experimenta viața de student în cadrul proiectului UPT Campus Explorer.

Proiectul universității ia forma unei tabere gratuite, care are ca scop încurajarea elevilor în vederea continuării studiilor, după terminarea liceului, reducerea ratei abandonului universitar, în special în primul an de facultate, informarea elevilor cu privire la domeniile de studiu puse la dispoziție de către Universitatea Politehnica Timișoara, pentru a facilita o mai bună tranziție spre învățământul superior, respectiv pentru orientarea lor către o carieră de succes.

În cadrul proiectului UPT Campus Explorer, elevii sunt invitați să descopere viața de student într-un mod mai aparte, având șansa să exploreze laboratoarele interactive din cadrul UPT, să se implice în activități care să le stimuleze creativitatea și dezvoltarea personală și să se distreze la atelierele și evenimentele recreative.

Pe durata taberei, elevii vor desfășura activități în cadrul laboratoarelor didactice din cadrul celor opt facultăți implicate în proiect, vor participă la activități de cunoaștere și dezvoltare personală, precum și la diverse tipuri de ateliere de educație non-formală și activități recreaționale, alături de reprezentanții ligilor studențești.

„Prin acest proiect am dorit să oferim elevilor de liceu șansa de a experimenta viața de student, ce înseamnă meseria de inginer în diverse domenii și ce oportunități oferă Universitatea Politehnica Timișoara. Activitățile practice la care vor lua parte în laboratoarele facultăților, sub îndrumarea cadrelor didactice, dar și diversele ateliere de educație non-formală sau activitățile recreative, alături de studenți-voluntari din ligile studențești îi vor ajuta pe elevi să ia decizia potrivită în ceea ce privește viitorul lor”, a declarat Alina Dumitrel, prorector UPT și coordonator UPT Campus Explorer.

Elevii de clasa a XI-a se pot înscrie, până în data de 26 mai AICI, putând alege una dintre facultățile participante:

-Facultatea de Arhitectură și Urbanism

-Facultatea de Automatică și Calculatoare

-Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului

-Facultatea de Construcții

-Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică

-Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi

-Facultatea de Mecanică

-Facultatea de Știinţe ale Comunicării

Tabăra se va desfășura între 9 și 14 iulie, iar în această perioadă, elevii participanți pe fiecare dintre cele 200 de locuri disponibile vor beneficia de cazare și 3 mese pe zi, asigurate în unitățile Universității Politehnica Timișoara.

Echipa de organizatori UPT Campus Explorer este formată din reprezentanți ai conducerii UPT, Departamentul de Marketing Universitar, cadre didactice din fiecare facultate implicată și voluntari ai organizațiilor studențești din UPT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.