Skip to main content

Ministrul Transporturilor anunță un nou sens giratoriu, pe Centura Lugojului! Va fi amenajat la intersecția cu drumurile spre Tapia și Măguri, unde riscul de accidente este unul ridicat!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că va fi amenajat un nou sens giratoriu pe Centura Lugojului, intr-o zonă cu risc ridicat de accidente.

Grindeanu a făcut o vizită de lucru la Lugoj, pe centură, unde a evidențiat necesitatea de a se realiza, cât mai repede, un sens giratoriu la intersecția cu drumurile Tapia și Măguri, unde de-a lungul timpului au avut loc multe accidente grave.

Sensul giratoriu din această zonă este un subiect dezbătut de mai multă vreme, ba chiar, la un moment dat, investiția a fost sub preocuparea administrației locale, însă cum lucrurile nu au evoluat în direcția dorită, obiectivul a fost preluat înapoi de CNAIR, iar săptămâna viitoare va demara licitația pentru proiectarea nodului rutier.

„Primăria municipiului Lugoj s-a angajat, în urmă cu câțiva ani, că va face această lucrare. Cu haosul de la Primăria Lugoj, că nu mai știi cine e primar, au plecat, au venit, s-au suspendat sau au fost suspendați, lucrarea a rămas în aer. Noi am reluat-o. Am luat-o înapoi la CNAIR. Vă anunț că are finanțare. Săptămâna viitoare intră în licitație și proiectare realizarea acestui nod. Aici sunt foarte multe accidente, este foarte mult trafic și ne vom mișca foarte repede. Finanțarea este de la BEI, e o finanțare externă. Vom rezolva această chestiune rapid”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Grindeanu nu a specificat când va fi gata investiția, însă e încrezător ca lucrările vor avansa rapid, iar traficul in zonă se va desfășura în condiții de siguranță.

Apoi, ministrul a mers să verifice și stadiul lucrărilor de modernizare a căii ferate, începute din luna aprilie, unde a declarat că există un ritm bun al acestora și că nu are emoții în legătură cu termenul de finalizare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.