Skip to main content

Inedit, în Timişoara: computerul tomograf pentru maşini! Continental Automotive face analize CT detaliate pentru fiecare piesă auto realizată

Continental, companie tehnologică, a investit la Timișoara în echipamente de ultimă generație pentru a identifica cele mai mici defecte ale pieselor folosite în industria automotive.

Ce se întâmplă atunci când este semnalată o posibilă problemă la un produs din cadrul Autonomous Mobility (AM) și este nevoie de o analiză complexă? Atunci intră în acțiune echipa Series Analysis Timișoara cu scopul de a identifica defectele semnalate de client sau din producție.

Echipamentele necesare desfășurării activității sunt unice pentru sediul automotive din Timișoara, cum ar fi computer-tomograful, aparatul de reballing și osciloscopul de 16 GHz.

„Activitatea echipei din Timișoara are impact la nivelul tuturor locațiilor Continental Autonomous Mobility din lume în ceea ce privește verificarea și analizarea anumitor tipuri de produse, pentru a identifica eventuale defecte sau pentru a confirma calitatea lor. Aceste echipamente înseamnă dezvoltarea de competențe în România și dezvoltarea unor echipe pasionate care setează viitorul mobilității”, a spus Simona Belea, Head of Continental Autonomous Mobility Romania.

Computer-tomograful a fost instalat în septembrie 2023, și permite vizualizarea cu acuratețe ridicată a interiorului produselor, cum ar fi generația 4 și 5 de camere inteligente ș.a., și găsirea posibilelor defecte mai rapid. Computerul tomograf este singurul tomograf industrial din Continental Automotive Timișoara atestat metrologic în acest moment.

Acest echipament este folosit în mare proporție pentru analiza nedistructivă a componentelor sau a produselor într-un timp foarte scurt, și oferă stabilitate și acuratețe, precum și repetabilitate în analizele efectuate.

Cu o capabilitate și precizie de măsurare de până la 8 microni, acesta satisface cu succes toate provocările în zona de dezvoltare, analiză și inovație.

Spre exemplu, grosimea firului uman de păr este de 0,05 milimetri, în vreme ce un micron înseamnă 0,001 mm.

Echipamentul este un computer tomograf de dimensiuni medii care poate scana și măsura produse cu un diametru de 230 mm și cu o înălțime aproximativă de 400 mm.

De la începutul activității și până în acest moment, inginerii din echipa Series Analysis din Timișoara au procesat și rezolvat aproximativ 80 de situații în care piesele produse au trebuit analizate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.