Skip to main content

Apel la mediul de afaceri din Timiș pentru ”Spitalul Nostru”! Protocol de colaborare între CCIAT și Spitalul Județean

Camera de Comerț Timiș și Spitalul Județean din Timișoara au semnat astăzi un parteneriat de colaborare pentru implementarea proiectului ”Spitalul Nostru”!

Proiectul “SPITALUL NOSTRU” este dezvoltat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT), cel mai mare spital și obiectiv de importanță strategică din zona de vest a României care acoperă aproape în totalitate spectrul de specialități medico-chirurgicale, atât în perioadele cu activitate obișnuită cât și în situații speciale.

Proiectul își propune îmbunătățirea atitudinii și comunicării între medici, pacienți și comunitate, precum și modernizarea infrastructurii și dotării cu echipamente de ultimă generație care să sporească calitatea serviciilor și eficacitatea personalului medical.

Am venit la doamna Chiriță să-i propun un proiect de implicare a comunității, a mediului de business, pentru că prin Camera de Comerț există acest potențial uriaș. Proiectul înseamnă ceva bilateral. Nu vrem doar să cerem ceva și atât, vrem să colaboram și să fim mulțumiți de ambele părți. Îndrăznesc să cred că vom găsi parteneri, vin cu mare încredere în acest proiect, care înseamnă o colaborare spre binele potențialilor pacienți și a pacienților reali care ajung la spitalul nostru. Îndrăznim să rugăm comunitatea să fie alături de noi. Ca spital, vom oferi transparență totală în legătură cu utilizarea acestui ajutor, vom arăta cum dorim să folosim ajutorul pe care ni-l oferă comunitatea, companiile sau persoanele fizice. Vom face tot ce putem să ameliorăm comunicarea în comunitate. E un domeniu în care avem încă multe de făcut, la fel cum este în domeniul investițiilor. Dorim să asigurăm condiții mai bune de îngrijire pentru zecile de mii de pacienți care ne trec pragul. Dorim sa putem avea ce ne trebuie pentru pacienții noștri, de la îmbunătățirea condițiilor hoteliere, achiziția unor echipamente care lipsesc și toate lucrurile simple, de care este nevoie în activitatea de zi cu zi. Spitalele sunt subfinanțate sever pe partea care asigura funcționarea zilnică, de la materiale sanitare la medicamente. Vom discuta cu fiecare firma în parte, ajutorul poate fi în diferite forme. Financiar, dar nu numai. Fiecare firma are profilul ei care poate fi util. Avem domeniul IT, avem construcții și așa mai departe”, a spus Dorel Săndesc, managerul Spiralului Județean din Timișoara.

Se dorește, de asemenea, continuarea și dezvoltarea implicării spitalului împreună cu ONG-urile din domeniul medical în viața comunității, prin proiecte care țintesc responsabilizarea socială.

Semnarea Acordului de Parteneriat între CCIAT și SCJUT are ca scop crearea cadrului favorabil pentru organizarea în comun de acțiuni de susținere și promovare în beneficiul comunității de afaceri: acțiuni de lobby la nivel guvernamental, conferințe cu tematici specifice, conferințe de presă, seminarii de educație medicală, caravane de informare.

CCIAT a transmis spre firme o “invitație la solidaritate” de implicare activă în proiect care oferă acestora o serie de servicii constând în cursuri de resuscitare și prim-ajutor cu certificarea calității de salvator, caravane pentru evaluarea stării de sănătate a persoanelor vulnerabile.

Punem un accent deosebit pe domeniul sănătății. Acest proiect este deosebit, e un proiect care își propune să dezvolte o îmbunătățire a comunicării între medici, pacienți și comunitate, să rezolve infrastructura. Rolul nostru e de a fi liantul, intermediarul între comunitatea de afaceri și Spitalul Județean și medicii din spital, prin organizarea de evenimente precum seminarii, prin organizarea de acțiuni în care putem sta față în față cu mediul de afaceri, unde conducerea Spitalului poate sa promoveze ceea ce își dorește pentru spital. Am transmis deja o invitație pentru membrii Camerei și avem deja doua firme care au scris ca vor sa contribuie la acest lucru. Noi ne bucurăm foarte mult pentru că, pe lângă tot ce avem noi de făcut la Cameră, vrem să fim alături de comunitate. Nu este vorba doar despre bani, fiecare firma poate să vină cu ce are în dotare”, a declarat Florica Chiriță, președinte CCIA Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.