Skip to main content

A ajuns primul tramvai galben, la Timișoara! Cum arată noua garnitură?

Primul tramvai din lotul de 17 garnituri noi a ajuns, noaptea trecută, la Timișoara.

Tramvaiele sunt produse tot de compania turcească Bozankaya, însă de data aceasta aspectul lor a fost schimbat, mai exact culoarea. Noile garnituri sunt galbene, cromatica amintind de tramvaiul Timiş-2, care a fost realizat la fabrica Electrometal din Timişoara, în perioada 1972-1990.

Primul tramvai a ieșit de pe porțile fabricii din Turcia în data de 6 mai, iar, după aproape două săptămâni, acesta a ajuns în oraș.

„Primul tramvai din noul lot a ajuns azi noapte la Timișoara. Încă 16 vin până la sfârșitul anului. Fac parte din finanțarea record de 75 de milioane de euro pe care am câștigat-o anul trecut prin PNRR, cu care modernizăm flota de tramvaie, autobuze și firobuze. Pentru ca timișorenii să aibă la dispoziție un transport public modern și eficient”, a spus primarul Dominic Fritz.

Cele 17 tramvaie de culoare galbenă au o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat. În plus, sunt dotate cu încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare și sisteme de avertizare în caz de coliziune.

Totodată, tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, fiind şi cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor.

În plus, beneficiile ecologice ale acestor vehicule cu emisii reduse vor contribui la îmbunătățirea calității aerului și la protejarea mediului înconjurător.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 33 de milioane de euro, în jur de 1,9 milioane de euro per tramvai, urmând ca toate tramvaiele să fie livrate, la Timișoara, până la sfârșitul acestui an.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.