Skip to main content

Timișoara va avea machetă digitală! Este o premieră naţională

O nouă etapă din cadrul licitației pentru elaborarea documentației pentru macheta digitală (Digital Twin City) s-a încheiat.

O firmă s-a înscris și urmează evaluarea ofertei sale.

Macheta va fi o premieră pentru România, fiind un proiect complex ce presupune interoperabilizarea fluxurilor de date de la nivelul întregului oraș.

CITEŞTE ŞI: Număr record de cazuri de coronavirus, în Timiş! Autorităţile au raportat 938 de noi infectări

“Primăria Municipiului Timișoara își asumă astfel rolul de stakeholder principal în transpunerea evenimentelor din oraș într-un mediu virtual, dezvoltând o machetă digitală a Timișoarei. Serviciile achiziționate sunt pentru realizarea temei de proiectare. Datele vor proveni din primărie, din instituțiile și societățile comerciale subordonate CLT (de ex. STPT, Aquatim, RETIM), din partea actorilor economici, precum și din partea societății civile, cât timp vor respecta normele de calitate și standardele agreate. Portalul de date deschise (open data) al Primăriei Municipiului Timișoara, unde colectăm și găzduim baze de date, este un element din replica finală și o portavoce a datelor menite să fie deschise către publicul larg”, transmite Primăria Timişoara.

Tot astăzi, a fost finalizată interfața care combină seturile de date donate de la uRADMonitor și ETA2U pentru monitorizarea calității aerului în Municipiul Timișoara.

Datele sunt disponibile pe https://data.primariatm.ro/.

Aceasta este o părticică mică din procesul de sistematizare și interoperabilizare a datelor orașului și reprezintă o parte din datele care vor avea caracter deschis.

Firma câștigătoare va realiza un recensământ al datelor digitalizate și care necesită digitalizare în Timișoara, propuneri de standardizare și ordonare pe categorii a acestora și exemple de bună practică din alte orașe.

Principalele categorii vizate sunt după funcționalitate (de ex. mobilitate, taxe, urbanism) și după acces (date deschise, închise sau care pot fi achiziționate contra unei taxe).

Acest proiect este unul din cele două angajamente ale Municipiului Timișoara în programul „100 Intelligent Cities Challenge”.

CITEŞTE ŞI: Primăria dă peste 100 de mii de lei, pe un ghid de amenajare a spaţiilor publice

Pentru implementarea soluțiilor din tema de proiectare, Primăria Municipiului Timișoara va aplica pentru finanțare europeană.

Valoarea estimată a achiziției este de 110.000 lei (TVA inclus) și are un termen de implementare de 6 luni de la semnarea ordinului de începere.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.