Skip to main content

Ultima veste despre centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şi ce soluţie anunţă ministrul Transporturilor, pentru locuitorii din Urseni?

Lucrările de pe Varianta de Ocolire a Timişoare, prin zona de sud, sunt în grafic, ba chiar termenul de finalizare ar putea fi devansat.

Este anunţul făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost astăzi, din nou, pe şantier.

Investiţia este gata în proporţie de 84% şi ar trebui să fie gata în luna iulie.

Abia după ce şoseaua de centură va fi dată în folosinţă, va putea fi rezovată şi problema oamenilor din Urseni al căror acces spre Timişoara va fi blocat de noua variantă ocolitoare.

“Noi avem proiectul, care a fost aprobat în urmă cu câţtiva ani, iar procedura e urmatoarea: Finalizam în iunie(centura de sud – n.a), recepţionăm. Am început să lucrăm la faza următoare, să rezolvăm problema celor de la Urseni, şi anume un pasaj. E vorba doar de a traversa centura. Putem face acest lucru doar după ce terminăm aceasta lucrare, la centura”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Varianta de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud, are 25,69 de kilometri şi urmează traseul: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.

Pe șantier lucrează asocierea de firme SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) și SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL.

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au câștigat licitația organizată anul trecut de CNAIR, după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi.

Contractul pentru continuarea lucrărilor la Centura Sud a fost semnat in 27 iunie 2023, iar termenul de finalizare este iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport.

Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.