Skip to main content

Ateliere interactive, tabere de reconstituire istorică, teatru și muzică! Noaptea muzeelor aduce o mulțime de surprize pentru timișoreni

Au mai rămas doar câteva ore până la festivitățile organizate special pentru a celebra „Noaptea muzeelor”, la Timișoara.

Deși toate muzeele din Timișoara vor fi închise, în această noapte, în semn de protest al angajaților pentru salariile mici, reprezentanții lor vor organiza, cum este obiceiul, mai multe evenimente artistice, de care locuitorii orașului se pot bucura.

Astfel că, Muzeul Național al Banatului se alătură acestui demers, iar în curtea Bastionului Theresia, va organiza un spectacol grandios, între orele 17:00 – 23:00.

Spectacolele de istorie vie oferite în cadrul Nopții Muzeelor se vor îmbina cu momentele artistice și cu atelierele interactive într-un mare show comun al grupurilor de reconstituire istorică și artistice.

Printre reprezentațiile puse în scenă, pentru publicul timișorean, se numără o demonstrație de echipamente militare, schimbul de gardă și un spectacol de teatru pirotehnic acompaniat de muzică live, inspirat din vechi legende și mituri.

Programul complet al festivității organizate de Muzeul Național al Banatului poate fi consultat pe pagina oficială de facebook.

De asemenea, pentru prima dată, Filarmonica Banatul Timișoara se alătură instituțiilor culturale care sărbătoresc Noaptea Albă a Muzeelor în această noapte, când îi așteaptă pe vizitatori cu un program variat ce include tururi și momente muzicale. Evenimentele se vor desfășura în seara aceasta, începând cu ora 22:00, iar programul se va întinde până la miezul nopții.

Cei prezenți vor putea asculta fragmente muzicale celebre din Lion King, Aladdin, Cartea Junglei și Tangled interpretate de Ana David la vioară, Darius Tereu la violoncel, Bogdan Preda la flaut, Irina Duldiier la oboi și Andreea Olariu la pian.

De asemenea, un alt moment muzical va fi susținut de tânărul clarinetist Cătălin Andrei Catina, elev al Liceului de Artă „Ion Vidu”, alături de profesoara lui, pianista Cristina Fernbach.

Totodată, de la ora 23:00, pe scenă vor urca artiștii Ansamblului Gioventu Armoniosa: Alexandra Mahu , la flaut, Irina Duldiier, la oboi, Alina Talianu, la clarinet, Radu Țaga, la fagot, Horațiu Văsar – corn și Regina Csermak, la pian.

Jumătate de oră mai târziu, vizitatorii vor putea audia Duetul în Re major pentru violoncel și contrabas al compozitorului italian Gioachino Rossini, în interpretarea artiștilor Arthur Balogh, la contrabas și Maksay Csaba Zsolt, la violoncel.

Ultimul moment muzical al serii, care e programat să înceapă la miezul nopții, le aparține violoniștilor Abel Chircă, Andreea Fălcușan, Mariana Radu, Simona Mehedinți, Valentina Pancă, violistului Andrei Popa, violonceliștilor Maksay Csaba Zsolt și Denis Mocuța și contrabasistului Sánta Csaba.

Evenimentele din cadrul Noapții Albe la Filarmonica Banatul se vor desfășura atât la Sala Capitol, cât și în Grădina de Vară, iar intrarea este liberă.

Ajunsă la ediția cu numărul 20, Noaptea Albă a Muzeelor este un eveniment derulat la nivel european, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.