Skip to main content

Spitalul Județean din Timișoara vrea să reducă riscul de infecții nosocomiale! Investiția e de peste 35 de milioane de lei

Coducerea Spitalului Județean din Timișoara a semnat un contract de finantare pentru un proiect inclus în PNRR, în valoare de peste 35 de milioane de lei, care prevede reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Mai exact, banii vor fi folositi la modernizarea infrastructurii spitalului si dotarea cu echipamente si materiale pentru prevenirea, diagnosticarea si tratamentul infectiilor nosocomiale.

Practic, în cadrul proiectului va fi realizat un sistem integrat de control microbiologic al aerului în cadrul Compartimentului de Politraumatologie și ATI – Traumă din cadrul clădirii Casa Austria a Spitalului.

Va fi asigurarată capacitatea de testare, diagnostic și stabilire terapie, ca baza pentru orientarea clinică,  prin dotarea cu o linie automată de microbiologie de ultimă generație pentru identificarea micro-organismelor și efectuarea antibiogramelor, care va conduce automat la monitorizarea IAAM, monitorizarea tendințelor, inclusiv apariția focarelor epidemice și în final creșterea calității serviciilor medicale.

Totoffată va fi dotată Stația de Sterilizare, a Blocurilor Operatorii și a Secțiilor cu risc crescut din cadrul spitalului (provenite din contact direct și/sau cu transmitere respiratori sau prin aerosoli) pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, echipamente de sterilizare și protecție, pentru asigurarea asepsiei, în vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale și reducerii vulnerabilităților SCJU Timișoara.

Vor fi implementate standardele EUCAST la nivel SCJUPB Timișoara prin actualizarea procedurilor existente și instituirea unui proces de educație continuă a personalului, în vederea supravegherii rezistenței la antibiotice prin elaborarea de ghiduri pentru stabilirea antibioterapiei empirice, participarea la elaborarea politicii locale de utilizare a antibioticelor prin adaptarea ghidurilor naționale la nivelul unității sanitare, monitorizarea bacteriilor MDR, identificarea trendurilor de rezistență la antibiotice

 Valoarea totală a proiectului este 35.312.463,24  Lei cu TVA, din care: valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) – 29.674.338,86 Lei; valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR – 5.638.124,38 Lei.

Proiectul se va derula pâna în 2 mai 2024.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.