Skip to main content

Spitalul Județean din Timișoara vrea să reducă riscul de infecții nosocomiale! Investiția e de peste 35 de milioane de lei

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Coducerea Spitalului Județean din Timișoara a semnat un contract de finantare pentru un proiect inclus în PNRR, în valoare de peste 35 de milioane de lei, care prevede reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Mai exact, banii vor fi folositi la modernizarea infrastructurii spitalului si dotarea cu echipamente si materiale pentru prevenirea, diagnosticarea si tratamentul infectiilor nosocomiale.

Practic, în cadrul proiectului va fi realizat un sistem integrat de control microbiologic al aerului în cadrul Compartimentului de Politraumatologie și ATI – Traumă din cadrul clădirii Casa Austria a Spitalului.

Va fi asigurarată capacitatea de testare, diagnostic și stabilire terapie, ca baza pentru orientarea clinică,  prin dotarea cu o linie automată de microbiologie de ultimă generație pentru identificarea micro-organismelor și efectuarea antibiogramelor, care va conduce automat la monitorizarea IAAM, monitorizarea tendințelor, inclusiv apariția focarelor epidemice și în final creșterea calității serviciilor medicale.

Totoffată va fi dotată Stația de Sterilizare, a Blocurilor Operatorii și a Secțiilor cu risc crescut din cadrul spitalului (provenite din contact direct și/sau cu transmitere respiratori sau prin aerosoli) pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, echipamente de sterilizare și protecție, pentru asigurarea asepsiei, în vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale și reducerii vulnerabilităților SCJU Timișoara.

Vor fi implementate standardele EUCAST la nivel SCJUPB Timișoara prin actualizarea procedurilor existente și instituirea unui proces de educație continuă a personalului, în vederea supravegherii rezistenței la antibiotice prin elaborarea de ghiduri pentru stabilirea antibioterapiei empirice, participarea la elaborarea politicii locale de utilizare a antibioticelor prin adaptarea ghidurilor naționale la nivelul unității sanitare, monitorizarea bacteriilor MDR, identificarea trendurilor de rezistență la antibiotice

 Valoarea totală a proiectului este 35.312.463,24  Lei cu TVA, din care: valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) – 29.674.338,86 Lei; valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR – 5.638.124,38 Lei.

Proiectul se va derula pâna în 2 mai 2024.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de beneficiar, și Expert Business Center SRL partener, invită angajații din Regiunea Vest la cursuri GRATUITE inovative, special concepute pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și crește oportunitățile de carieră.
În calitate de beneficiar și lider de parteneriat, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită angajații din Regiunea Vest la cursurile GRATUITE din cadrul Proiectului #Skills4Future.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată anual pe 24 martie, atrage atenția asupra necesitatea combaterii acestei boli infecțioase grave, care rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.
Polițiștii timișoreni au fost sesizați în această dimineață, despre faptul că în interiorul unei anexe dintr-un cimitir din oraș, a fost găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat.