Skip to main content

Spitalul Județean din Timișoara vrea să reducă riscul de infecții nosocomiale! Investiția e de peste 35 de milioane de lei

Coducerea Spitalului Județean din Timișoara a semnat un contract de finantare pentru un proiect inclus în PNRR, în valoare de peste 35 de milioane de lei, care prevede reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Mai exact, banii vor fi folositi la modernizarea infrastructurii spitalului si dotarea cu echipamente si materiale pentru prevenirea, diagnosticarea si tratamentul infectiilor nosocomiale.

Practic, în cadrul proiectului va fi realizat un sistem integrat de control microbiologic al aerului în cadrul Compartimentului de Politraumatologie și ATI – Traumă din cadrul clădirii Casa Austria a Spitalului.

Va fi asigurarată capacitatea de testare, diagnostic și stabilire terapie, ca baza pentru orientarea clinică,  prin dotarea cu o linie automată de microbiologie de ultimă generație pentru identificarea micro-organismelor și efectuarea antibiogramelor, care va conduce automat la monitorizarea IAAM, monitorizarea tendințelor, inclusiv apariția focarelor epidemice și în final creșterea calității serviciilor medicale.

Totoffată va fi dotată Stația de Sterilizare, a Blocurilor Operatorii și a Secțiilor cu risc crescut din cadrul spitalului (provenite din contact direct și/sau cu transmitere respiratori sau prin aerosoli) pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, echipamente de sterilizare și protecție, pentru asigurarea asepsiei, în vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale și reducerii vulnerabilităților SCJU Timișoara.

Vor fi implementate standardele EUCAST la nivel SCJUPB Timișoara prin actualizarea procedurilor existente și instituirea unui proces de educație continuă a personalului, în vederea supravegherii rezistenței la antibiotice prin elaborarea de ghiduri pentru stabilirea antibioterapiei empirice, participarea la elaborarea politicii locale de utilizare a antibioticelor prin adaptarea ghidurilor naționale la nivelul unității sanitare, monitorizarea bacteriilor MDR, identificarea trendurilor de rezistență la antibiotice

 Valoarea totală a proiectului este 35.312.463,24  Lei cu TVA, din care: valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) – 29.674.338,86 Lei; valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR – 5.638.124,38 Lei.

Proiectul se va derula pâna în 2 mai 2024.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.