Skip to main content

Ziua Europei, marcată la Timișoara prin spectacole, activități sportive, exerciții de dresaj canin și prezentarea tehnicii din dotarea forțelor de ordine!

Ziua Europei sărbătorită în data de 9 mai, va fi marcată și la Timișoara.

Așadar, joi, la Muzeul Satului Bănățean se vor desfășura o serie de evenimente destinate sărbătoririi Zilei Europei, organizate în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Așadar, începând cu ora 10.00 dimineața, va fi prezentată semnificația Zilei de 9 Mai de către un reprezentant al Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere “Decebal”, apoi va fi intonat Imnul Naţional al României și al Uniunii Europene.

Apoi, în scurt timp se va da startul concursului sportiv „Crosul Europei”, desfășurat în parteneriat cu Asociația Club Sportiv „Campioni pentru viitor”.

Vor fi amenajate pavilioane de prezentare ale membrilor Asociației Corp Consular Timișoara și ale unor instituții publice și organizații neguvernamentale.

Totodată, participanții vor putea asista la un moment artistic susținut de Muzica militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ,,DECEBAL”.

O surpriză o reprezintă însă momentul de folclor peruan, în care formaţia “Sangre Latina” va interpreta melodii specifice sub genericul “Peru salută Europa”.

Nici cei mici nu au fost uitați, iar pentru ei, actorii Teatrului de păpuși Merlin din Timișoara vor aduce pe scena din incinta Muzeului, ”Noua poveste a scufiței roșii”.

Apoi va avea loc un spectacol artistic dedicat Zilei Europei coordonat de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

În continuarea programului vor fi activități sportive în coordonarea Direcției Județene de Sport Timiș (demonstrații de volei, judo, Karate și badminton).

Spre deliciul publicului nu vor lipsi nici exercițiile de dresaj canin, disciplină canină și exerciții de intervenție cu câinii de serviciu ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș

Totodată, curioșii vor vedea tehnica din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.