Skip to main content

Sute de forțe de ordine, mobilizate în noaptea de Înviere! Polițiști, jandarmi și pompieri vor fi prezenți la datorie, în special în apropierea bisericilor

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri sunt mobilizați în acest sfârșit de săptămână, în toate locurile publice, unde se preconizează mulțimi de persoane.

Slujbele care vor preceda noaptea de Înviere, la care credincioșii vor merge cu miile să ia lumină, precum și străzile vor fi monitorizate de forțele de ordine, pentru a se asigura respectarea normelor de protecție.

Astfel că, peste 200 de polițiști vor acționa zilnic, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și în orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză

De asemenea, în noaptea de Înviere, între orele 20:00 și 03:00, pompierii timișeni vor asigura măsurile de prevenire și intervenție în cazul producerii unui incendiu, vor acorda asistență medicală de urgență și se vor ocupa de evacuarea persoanelor din lăcașurile de cult, dacă va fi nevoie.

Totodată, jandarmii vor fi prezenți în preajma celor aproximativ 370 de lăcașuri de cult din județul Timiș,  unde se va oficia slujba Învierii. De asemenea, vor fi prezenți în zonele unde se organizează evenimente cultural-artistice, cu ocazia rugilor bănățene prilejuite de sărbătorirea hramurilor bisericilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.