Skip to main content

Hristos a înviat! Mii de credincioşi au paticipat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara

Creştinii ortodocşi celebrează astăzi Învierea Domnului, iar de acum, timp de 40 de zile, salutul este „Hristos a înviat!”, iar răspunsul, „Adevărat a înviat!”.

În Timiş, lumea a luat cu asalt bisericile, pentru a participa la slujba de Înviere, iar cel mai mare aflux de oameni a fost, ca de obicei, la Catedrala Mitropolitană.

Aici, slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Lumina Sfântă a fost adusă cu avionul de la Ierusalim la Bucureşti, apoi la Timişoara, unde a preluată de o delegați de preoți.

Ulterior, a fot împărţită reprezentanţilor fiecrărei biserici din judeţ, apoi credincioşilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.