Skip to main content

Cea mai bună veste! Timişoara, în topul destinaţiilor de city-break! Jurnaliştii englezi recomandă oraşul de pe Bega, pentru farmecul clădirilor istorice sau Festivalul de Jazz

Pentru cei care îşi doresc o evadare de weekend într-un oraş plin de atracţii, dar mai puţin aglomerat decât marile capitale europene, jurnaliştii de la The Independent vin cu o serie de recomandări.

Ei aduc în atenţia publicului destinaţii mai puţin cunoscute însă, încărcate de farmec, istorie şi cultură.

Jurnaliştii englezi îşi încep lista cu Anvers din Belgia, pe care îl recomandă în primul rând, pasionaţilor de modă. Devenit celebru ca centru al industriei diamantelor şi pentru moştenirea sa în artele frumoase,  oraşul este un punct de referinţă pentru designerii mărcilor de lux.

Citeşte AICI, articolul integral.

Pe locul 2 în topul destinaţiilor de city-break este Zaragoza, care păstrează aproape intact, spiritul hispanic. Jurnaliştii de la Ihe Independent trec în revistă edificiile în stil renascentist, ruinele cetăţii întemeiate de împăratul Augustus, dar şi delicatesele locale care sunt un răsfăţ pentru papilele gustative.

Kotor, din Muntenegru, este şi el pe lista recomandărilor făcute de jurnaliştii din UK, care îl compară cu un labirit medieval de muzee, biserici şi palate, care le oferă turiştilot privelişti remarcabile, la fiecare pas.

Oraşul Rotterdam din Olanda reprezintă, de asemenea, o alegere potrivită ca destinaţie de weekend, pe de-o parte pentru arhitectura care îmbină mai multe stiluri, iar pe de altă parte pentru festivalul care pune în valoare acoperişurile din oraş. În perioada mai-iunie, acoperişurile din Rotterdam se transformă în adevărate săli de spectacole şi spaţii expoziţionale.

În topul recomandărilor de city-break făcute de jurnaliştii englezi apare şi Timişoara.

“Există șanse mari să nu fi auzit de Timișoara, al treilea oraș istoric al României în vestul țării. Dar ar trebui să o faci: în 2023 a fost desemnat una dintre cele trei Capitale Europene ale Culturii. Titlul a adus orașului un program aglomerat de evenimente culturale sub motto-ul „Shine your light! Light up your city! (…) Pe lângă oferta cultural-artistică, Timișoara are o mulţime de clădiri baroce și arhitectură secesionistă care împodobesc piețele istorice care aşteaptă să fie descoperite.  Primăvara și vara, sunt festivaluri muzicale importante, printre care Festivalul Timișoara Muzicală, JazzTM și Plai”, notează jurnaliştii de la The Independent.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.