Skip to main content

Proiectul ”Digitalizăm Vestul”, demarat de CCIAT, într-o nouă etapă! Ce beneficii aduce angajatorilor, dar și angajaților?

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a demarat la finele anului trecut Proiectul “Digitalizăm Vestul”.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar și S.C. DIACOSTAMPET SRL în calitate de partener derulează Proiectul “Digitalizăm Vestul”, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Componenta 1: Competențe digitale pentru angajații din IMM, Operațiunea: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.

Proiectul are ca obiectiv principal sprijinirea a 32 întreprinderi care își desfășoară activitatea într-unul din sectoarele economice identificate conform SNC și în unul din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI din Județele Timiș, Arad și Caral-Severin, prin: furnizarea de programe de formare profesională (competențe digitale de bază, competențe digitale avansate); evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale; analizarea posibilităților și potențialului de digitalizare a întreprinderilor și determinarea pe această bază a necesarului de formare profesională în domeniul TIC; elaborarea și introducerea unor programe de învățare la locul de muncă.

Proiectul va aduce beneficii directe atât companiilor cât și angajaților, în contextul în care competențele digitale sunt imperativ necesare oricărui proces de administrare, flux de producție sau flux de servicii, iar utilizarea eficientă a tehnologiilor digitale la locul de muncă este însoțită de competențe digitale adecvate.

De la lansarea proiectului și până la finalul lunii ianuarie, în cadrul campaniei de conștientizare derulată în județul Timiș, au fost contactate și informate peste 100 de IMM-uri privind activitățile proiectului și posibilitatea dezvoltării programelor de alfabetizare digitală a organizației, iar peste 70 de angajați au fost informați cu privire la activitățile proiectului și posibilitatea dezvoltării competențelor IT.

Totodată, proiectul beneficiază de un newsletter lunar despre importanța digitalizării întreprinderilor și perfecționarea angajaților în domeniile TIC și de o pagină de Facebook.

Informații detaliate despre proiect sunt disponibile și pe site-ul CCIAT: https://cciat.ro/cciat_DIGITALIZAM_VESTUL__Cod_SMIS_143187

Companiile interesate sunt invitate să comunice interesul la adresa de mail: rolinic@cciat.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.