Skip to main content

Vine potopul! Vezi aici ce măsuri a dispus Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş

În urmă cu puţin timp, s-a încheiat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, convocată de subprefectul Sorin Ionescu.

În contextual în care, meteorologii au emis un cod roşu de vijelii, ploi şi grindină, autorităţile au decis mai multe măsuri, pentru prevenirea unor incidente grave.

CITEŞTE ŞI: Număr uriaş de infectări cu COVID, în Timiş! Suntem printre judeţele cu incidenţa cea mai mare

Astfel, va fi monitorizată cu atenţie, evoluţia hodrologică şi au fost alertate toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, asupra pericolului.

Vor fi folosite toate mijloacele existente pentru avertizarea cu prioritate a populaţiei şi obiectivelor aflate în zonele de risc la inundaţii din revărsări de cursuri de apă, scurgeri de pe versanţi şi accidente la construcţii hidrotehnice, aşa cum sunt ele delimitate în planurile locale de apărare, precum şi a populaţiei aflate în zonele de risc pentru producerea fenomenelor meteorologice periculoase.

De asemenea, se face verificarea tuturor utilajelor şi materialelor necesare intervenţiei în caz de inundaţii şi a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale.

Trebuie îndepărtate materialele lemnoase şi deşeurile din albia majoră a cursurilor de apă, din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, iar autorităţile locale trebuie să fie pregătite pentru evacuarea preventivă a oamenilor şi animalelor din zonele în pericol.

În acest sens, autorităţile trebuie să identifice spaţii de cazare temporară şi resurse financiare şi materiale pentru hrănirea şi cazarea temporară a sinistraţilor.

Totodată le-a fost transmis reprezentanților Enel, Aquatim, Apele Române și SN CFR să aibă echipe pregătite pentru intervențiile necesare.

CITEŞTE ŞI: Urgie în vestul ţării! Avem cod roşu de furtuni şi vijelii!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.