Skip to main content

Institutul Regional de Oncologie din Timișoara, cu un pas mai aproape de a deveni realitate! Marcel Ciolacu: Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți din întreaga zonă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat demararea procedurilor pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara!

Prezent astăzi în orașul de pe Bega, de unde a ținut ședința de Guvern, Ciolacu a făcut anunțul despre Institut și cât de important este acesta pentru pacienții din zona de vest a țării.

Astăzi demarăm procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți din întreaga zonă, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant. Asta după ce deja am aprobat construirea cu tot cu aparatură a Spitalului de Mari Arși”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern care s-a desfășurt la Timișoara.

Conform proiectului, Institutul Oncologic de la Timișoara va mai avea 6 săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar şi un centru de transplant medular și celule stem.

Potrivit estimărilor specialiștilor din Ministerul Sănătății și Compania Națională de Investiții, predarea amplasamentului către CNI, demolarea și începerea efectivă a lucrărilor vor avea loc din vara acestui an.

Unitatea sanitară va deservi întreaga regiune de vest, iar lucrările ar trebui să fie gata până în iunie 2026.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.