Skip to main content

Liceul Waldorf, aproape gata! Noul corp de clădire ar putea fi gata în această vară

După ce în urmă cu aproximativ doi ani au demarat lucrările de construcție a noii clădiri din cadrul Liceului Waldorf, din Timișoara, acum, Primăria anunță că șantierul s-ar putea finaliza în această vară.

Clădirea are două niveluri, parter și etaj, cu o capacitate de 450 de elevi, iar constructorul a montat deja geamurile de la sălile de clasă și urmează ca în câteva săptămâni să fie gata și fațada de culoare bej și „moss-grey”.

Până în acest moment, firma contractată pentru construcție, Nedex Grup SRL, a realizat peste trei sferturi din lucrări.

„Educația este domeniu prioritar și investim 20% din bugetul de dezvoltare al Timișoarei în construcția și modernizarea de școli și grădinițe. Într-un an și jumătate am ridicat o nouă clădire la Liceul Waldorf, cu săli luminoase unde copiii vor avea condiții de studiu moderne. După finalizarea lucrărilor urmează sa dotăm școala cu mobilier și echipamente”, a spus primarul Dominic Fritz.

Investiția de la Waldorf include atât construcția unei clădiri moderne, cât și dotarea acesteia cu echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor necesare pentru utilizarea noilor tehnologii.

Contractele au fost semnate pentru toate loturile de dotări, iar elevii se vor bucura de bănci și scaune noi, dulapuri moderne, echipamente pentru volei, baschet, handbal, gimnastică, precum și un laborator informatic dotat complet. Valoarea achizițiilor este de 1,2 milioane de lei.

Conform contractului, corpul nou de clădire va avea 8 săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, o sală multifunctională de mari dimensiuni, 2 săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare, locuri de depozitare, o cameră centrală termică, holuri de circulații, precum și spații de acces.

De asemenea, noua clădire este prevăzută cu acces adaptat la nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

Valoarea totală a investiției este de 29.794,169 lei, fiind co-finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, aflându-se totodată și pe lista de finanțare pentru Programul Regional Vest 2021-2027.

Primăria Timișoara dorește să contracteze finanțarea pentru finalizarea investiției, pentru a absorbi un total de 13,6 milioane de lei, fonduri europene. Astfel, recepția pentru clădire va începe odată cu încheierea noului contract de finanțare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.