Skip to main content

Prima şedinţă de Guvern, organizată la Timişoara! Premierul Marcel Ciolacu: Poate îmi fac şi eu flotant la Timişoara!

Premieră, astăzi, pentru oraşul de pe Bega, unde s-au întrunit membrii Cabinetului Ciolacu, pentru adoptarea mai multor hotărâri de Guvern importante pentru Timişoara şi judeţ.

Printre acestea se numără aprobarea indicatorilor economici pentru noul stadion, amenajarea punctului de trecere a fontierei cu Ungaria, din zona localităţii Beba Veche, şi demorarea procedurilor pentru construcţia Institutului Oncologic.

“Poate îmi fac și eu flotant la Timișoara, că tot vin atât de des împreună cu el în vizită. În primul rând, adoptăm azi hotărârea de guvern care ne permite plata pensiilor înaintea Sărbătorilor de Paști. Este un gest firesc de respect față de seniorii României. Știu că va fi mult de muncă în ministere, case de pensii, poștă, bănci. Dar cred că toți cei implicați care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea unei celei mai mari sărbători creștinești! 

Am vrut să facem această ședință de Guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale de anvergură, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României”, a spus prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, în deschiderea şedinţei de Guvern.

După ce a trecut în revistă proiectele de pe ordinea de zi, premierul a ţinut să îl laude pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre care spune că stă în spatele tuturor investiţiilor din Timiş.

“Eu sunt de acord cu prim-ministrul, că bănățenii merită vești bune și azi am bucuria să ofer și eu câteva vești bune, de aici de acasă, de la Timișoara, unde are loc în premieră, în istoria post-decembristă o ședință de Guvern. Pentru că suntem în Banat, dați-mi voie să încep prin a anunța un proiect așteptat de ani de zile. Azi dimineață împreună cu domnul prim-ministru ne-am întâlnit și cu primarii din zonă, în special cu cel vizat direct, primarul de la Beba Veche, și anume punctul internațional de trecere al frontierei Beba Veche – Kübekháza Ungaria, pentru înființarea acestuia vom aproba în ședința de azi Hotărârea de Guvern necesară(…) Încep cu centura Timișoarei, merge într-un ritm foarte bun,  undeva în iulia anul acesta va fi inaugurată, va fi dată în trafic(…) O altă veste bună este că a fost deblocată licitația pentru Centura Vest, pentru că în ultimele săptămâni aceasta a fost blocată, termenul final de depunere de oferte este 15 mai. De asemenea drumul de legătură de la Sânandrei, sper ca în următoarele săptămâni să fie deblocate lucrurile la CNSC, astfel încât să semnăm un nou contract, să se intre în faza de execuție(…) Nu pot să nu amintesc de celebra autostradă pentru urși, o știe toată România, în acest moment a fost semnată autorizația de construcție(..) Am făcut un total al acestor investiții din infrastructură, nu le-am amintit însă pe toate, dar să știți că sunt în valoare de 10 miliarde de lei(…) Aş vrea să închei cu aprecierea că Timișoara va avea un stadion nou la standarde UEFA așa cum merită, deși nu e un proiect am Ministerului Transporturilor, eu ca timișorean sunt mândru că vom putea urmări meciuri de fotbal pe un stadion nou cu 30.000 de locuri”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

La ședința de Guvern, de astăzi, au fost prezenți fizic, alături de premierul Marcel Ciolacu, următorii membri ai cabinetului: Mihai Ghigiu (șeful Cancelariei premierului), Bogdan Ivan (ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării), Simona Bucura Oprescu (ministrul Muncii), Adrian Câciu (ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene), Marian Neacșu (viceprim-ministru), Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor), Ligia Deca (ministrul Educației), Radu Oprea (ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat) și Adrian Veștea (ministrul Dezvoltării).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.