Skip to main content

A venit Hotărârea de Guvern! Poate începe construcția stadionului de 167 de milioane de euro, de la Timișoara!

Guvernul a aprobat, astăzi la Timișoara, indicatorii tehnico-economici pentru construirea noului Stadion ”Dan Păltinișanu”, care va avea 30.000 de locuri.

Stadionul modern care se va construi în locul bătrânei arene “Dan Păltinișanu”, este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în capitala Banatului. Va costa peste 165 milioane de euro, bani de la Compania Națională de Investiții. Și Consiliul Județean Timiș urmează să contribuie din bugetul propriu cu 7 milioane de euro, bani din care se va face demolarea actualei arene.

Premierul Marcel Ciolacu a amintit faptul că le-a făcut o promisiune suporterilor, dar și tuturor timișorenilor, în toamna anului trecut, când a dat asigurări că va debloca proiectul noului stadion.

Un proiect foarte așteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcția noului stadion de fotbal. Anul trecut, împreună cu doi prieteni și doi timișoreni, ministrul transporturilor, dl. Grindeanu și cu președintele Camerei Deputaților, dl. Alfred Simonis, m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timișoara. Le-am promis că vom demara acest proiect și azi, ne ținem de cuvânt: aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru Stadionul Dan Păltinișanu. Va fi o arenă modernă, de 30.000 de locuri, unde vor fi investite peste 165 de milioane de euro“, a spus premierul Marcel Ciolacu. 

Următorul pas, conform ministrului Transporturilor, trebuie făcut de Consiliul Județean Timiș, care trebuie să înainteze o cerere de demolare către CNI.

Trebuie să vină o cerere din partea Consiliului Județean, astfel încât să se intre în faza de demolare şi apoi în partea de construcție (…) Nu am cum să apreciez cu Timișoara va avea un stadion nou la standarde UEFA așa cum merită, deși nu e un proiect am Ministerului Transporturilor, eu ca timișorean sunt mândru că vom putea urmări meciuri de fotbal pe un stadion nou cu 30.000 de locuri. Să știți că stadionul Dan Păltinișanu are în spate o istorie, pe acest stadion în anii 80 Poli a învins pe Celtic, în anii 90 a scos pe Atletico, și acum fac o paranteză, noi amândoi (n.r. Grindeanu și Ciolacu) suntem mari susținători ai echipei Real Madrid, iar în 1992 Poli a făcut egal cu Real pe stadionul Dan Păltinișanu. M-aș bucura ca în viitor odată cu construcția acestui stadion, cu o nouă emulație, pentru că e necesară emulație în jurul acestui fenomen, să putem să avem încă o dată meciuri de asemenea anvergură. Dar am convingerea că o dată cu construcția acestui nou stadion, se va crea acea emulație pe care doar Timișoara știe să o ofere, care va duce la formarea unei echipe puternice” a spus ministrul Sorin Grindeanu.

Noul Stadion Dan Păltinişanu are prevăzută o capacitate de 30.000 de locuri şi va avea atât facilități sportive, cât şi expoziționale și de divertisment, fiind gândit pentru întreaga comunitate.

Complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat național, de Champions League, de Campionat European și de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va îndeplini standardele pentru desfășurarea competițiilor la nivelul Super Ligii Naționale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby și a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla în imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerințelor minime de distanță impuse de regulamentele competițiilor de fotbal și de rugby.

Actualul stadion Dan Păltinișanu, construit în perioada anilor 1960, a fost închis în urmă cu câțiva ani și se află într-o stare precară privind rezistența construcției și nu mai prezintă siguranță în exploatare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.