Skip to main content

Refuzaţi la Timişoara, elevii care realizează prototipuri de minisateliţi sunt primiţi cu braţele deschise la Caransebeş!

Tensiunile politice dintre consilierii judeţeni PSD şi cei ai PNL au dus la blocarea unui proiect de dezvoltare a Aeroportului Utilitar Cioca din Timişoara.

În momentul în care liberalii s-au abţinut de la votarea regulamentului privind utilizarea terenului şi a infrastructurii de pe aerodrom, a căzut şi posibilitatea organizării aici a competiţiei CanSat.

Este vorba despre etapa finală a concursului de lansare a unor minisateliţi construiţi de 70 de elevi talentaţi din ţara noastră, competiţie organizată de Agenţia Spaţială Română.

Norocul organizatorilor şi al acestor tineri deopotrivă, a venit din zona privată.

Omul de afaceri Gabriel Olariu din Lugoj, care administrează aeroportul din Caransebeş, a sărit în ajutorul lor şi a anunţat că pune la dispoziţie, cu titlul gratuit, terenul de care dispune.

Am văzut din presă că s-a ajuns într-un impas cu acest concurs și am luat legătura cu Agenția Spațială Română și am pus la dispoziție Aeroportul din Caransebeș. Suntem onorați că putem ajuta copiii inteligenți ai României să-și expună proiectele, la faza națională a concursului de lansare de minisateliți. Suntem bucuroși în același timp că putem promova Caransebeșul, Caraș-Severinul și zona Banatului. Am pus la dispoziție gratuit spațiul, iar lansarea aparatelor va fi făcută dintr-un elicopter, de la înălțime, pus la dispoziție tot gratuit de un om de afaceri din zonă”, a declarat Gabriel Olariu pentru Sursa de Vest, acționar al Aeroportului din Caransebeș.

Astfel, competiţia se va ţine, aşa cum era stabilit de la început, pe data de 24 aprilie, însă nu la Timişoara, ci pe Aeroportul din Caransebeş.

“Iată că, datorită implicării voluntare și entuziaste a celor care își doresc ca tinerele talente din toată țara să se poată întâlni la Timișoara, am reușit să evităm anularea competiției echipelor ce vor lansa minisateliții în teste de zbor, am depășit impasul creat prin neautorizarea de către Consiliul Județean Timiș a desfășurării întrecerilor în spațiul Aerodromul Cioca”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, care s-a implicat în organizarea acestei competiţii.

De altfel, Universitatea de Vest a asigurat transportul pentru toţi cei 70 de participanţi la concursul CanSat.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

De Ziua Naţională a Tineretului, UVT anunță dezvoltarea primelor programe de studii universitare de licență și masterat în domeniul tineretului

Universitatea de Vest din Timișoara, Fundația Națională pentru Tineret , Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, cu sprijinul Agenției Europene de Informare și Consiliere pentru Tineret, anunță, cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului, începerea dezvoltării primelor programe de studii universitare de licență și masterat în domeniul tineretului din […]

Spectacole de excepție, la Opera Națională din Timișoara! Vezi programul complet al lunii mai

Vești bune pentru iubitorii de operă şi operetă! În perioada imediat următoare, publicul amator va avea parte de cele mai bune spectacole puse în scenă!

Banat Girls, față în față cu ACS Târgu Mureș! E șansa fetelor să recupereze punctele pierdute după ultimul meci de fotbal

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește în runda a IX-a a play-out-ului Superligii de fotbal feminin pe ACS Târgu Mureș, ultima clasată, dar o echipă care în ultimele runde a pus probleme atât formaţiei timișene, cât și celei din Alexandria.

Magia artistică a României la Veneția! Expoziția Tincuței Marin, într-o capelă veche de 900 de ani”

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade fascinează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră, în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi, de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.