Skip to main content

Aglomerație în vămile din vestul țării, atât pe sensul de ieșire, cât și de intrare! Vezi în timp real care este intervalul de așteptare la frontieră

A început minivacanţa de Paște care aduce cozi de maşini pe şoselele care duc spre detinaţiile turistice din ţară, dar şi din străinătate.

Cea mai mare aglomeraţie este în punctele de trecere a fontierei, mai ales în cele din vestul ţării, unde cozile de maşini se întind pe câţiva kilometri.

Aşadar, cei care au în plan o escapadă în oraşele din vestul Europei, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, pentru că timpul de aşteptare la vamă poate ajunge chiar și la o oră.

În această dimineață, cel mai bine se circula prin vama Cenad, unde timpul de așteptare este de 30 de minute, pe la Nădlac II timpul de așteptare este de 40 de minute, iar în vama Nădlac este de 60 de minute.

Pe sensul de intrare în țară se așteapta tot între 40 și 50 de minute în vămile Nădlac și Nădlac II. În schimb însă, în vama Cenad timpul de așteptare era de aproximativ 10 minute.

De menționat însă faptul că timpii de așteptare se modifică de la o oră la alta. Traficul prin punctele de trecere a frontierei în timp real poate fi consultat AICI.

Poliția de Frontieră a suplimentat personalul la frontiere, pentru controlul documentelor, adaptată la infrastructura fiecărui punct astfel încât să putem asigura un control operativ pe ambele sensuri de deplasare.

La nivelul inspectoratului, poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Un exemplu este suplimentarea personalului planificat pentru controlul documentelor, adaptată la infrastructura fiecărui punct astfel încât să putem asigura un control operativ pe ambele sensuri de deplasare. În egală măsură, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, dacă situaţia o impune, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii de frontieră recomandă românilor care pleacă din țară, dar și celor care se întorc acasă să folosească toate punctele de frontieră deschise, pentru a evita aglomerația.

Reamintim că, la frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier, iar la graniţa cu Serbia sunt operaţionale 8 puncte de trecere.

La graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internaţional după cum urmează:

* pe raza județului TimișPTF Cenad,

* pe raza județului AradPTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu și PTF Vărşand,

* pe raza județului BihorPTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni,

* pe raza județului Satu MarePTF Petea și PTF Urziceni.

La frontiera Serbia sunt 8 puncte de trecere cu specific rutier, după cum urmează:

* pe raza județului Timiș: PTF Jimbolia și PTF Moravița. Totodată PTF Valcani, PTF Foeni și PTF Lunga sunt deschise zilnic, în intervalul 08:00 – 20:00 (ora României), pentru autoturisme și mijloace de transport până la 3,5 tone.

* pe raza județului Caraș-Severin: PTF Naidăș,

* pe raza județului Mehedinți: PTF Porțile de Fier I și Porțile de Fier II.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.