Skip to main content

Minivacanța, prilej de a redescoperi România! Care sunt cele mai căutate destinații interne în această perioadă?

Românii profită din plin de minivacanța prelungită, iar cei care au ales să petreacă sărbătorile în țară și-au rezervat din timp concediile.

Hotelierii s-au pregătit din timp și au lansat oferte pentru această perioadă încă de acum câteva luni, în contextul în care tot mai mulți turiști merg pe trendul early booking și își planifică din vreme sejurul de sărbători, pentru a profita astfel de tarifele mai mici și de varietatea locurilor disponibile.

„Urmează o perioadă aglomerată pentru turismul din România, ba chiar putem spune că această minivacanță care, iată, include 6 zile libere, va da startul sezonului estival din țara noastră, chiar mai devreme decât în mod obișnuit. Recomandăm turiștilor noștri să rezerve din timp cazările, mai ales că vor începe vacanțele pe litoral și, pe măsură ce cererea va crește, vor crește și tarifele. De asemenea, nu trebuie să uităm că, în scurtă vreme, vor începe să fie încărcate cardurile de vacanță ale celor care lucrează la stat, ceea ce va duce la un număr mai mare de rezervări‟, spune Timea Imecs-Ambrus, CEO Travelminit.

Potrivit datelor emise de platforma hotelieră online „Travelminit.ro”, cele mai populare destinații au fost Brașov, Sibiu, Praid, București, Cluj-Napoca, Sighișoara, Oradea, Băile Felix, Predeal și Bușteni.

La capitolul tarife, prețurile sunt într-o ușoară creștere față de anul trecut pentru perioada Paștelui. Dacă prețul pentru un sejur de o noapte, pentru două persoane este de 333 lei în 2024, în comparație cu 303 lei în 2023, în creștere cu 10%, în timp ce prețul pentru un sejur de 2 nopți, pentru două persoane, este de 702 lei în 2024, în comparație cu 662 lei în 2023.

Raportul se schimbă în cazul unui sejur de 2 nopți/4 persoane, care costă, în medie, 1195 de lei în 2024 față de 1050 de lei în 2023. De asemenea, un sejur de 4 nopți/4 persoane costă, în medie, 1897 de lei în 2024.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.