Skip to main content

Afganul care a înjunghiat doi poliţişti, pe autostrada Timişoara-Arad, arestat pentru 30 de zile! Ce au decis judecătorii, în cazul celorlalte două călăuze şi a complicelui român?

Cele trei călăuze, cu cetăţenie afgană, care ieri au fost implicate în cazul de trafic de migranţi, soldat cu rănirea a doi poliţişti de frontieră, au ajuns astăui în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

Împreună cu ei a fost dus şi un şofer de taxi român, acuzat că i-ar fi ajutat pe traficanţi să ajungă la punctul de întâlnire de pe autostrada A1.

Acesta s-a ales cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, în timp ce afganii au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Cei trei sunt acuzaţi de trafic de migranţi, iar unul dintre ei este acuzat şi de utraj, după ce a înjunghiat doi poliţişti de frontieră, în încercarea de a scăpa.

„În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1 mai a.c., s-a constat faptul că un cetățean român, șofer de taxi, a transportat din municipiul Timișoara, migranții și pe cele trei călăuze afgane, până în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad. Totodată, ieri dimineață, în jurul orei 05.00, același șofer a preluat două dintre călăuze și le-a transportat în municipiul Timișoara. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj și trafic de migranți față de un cetățean din Afganistan, în vârstă de 22 de ani, bărbatul care i-a rănit pe cei doi polițiști de frontieră. Totodată, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru alți doi bărbați din Afganistan, în vârstă de 22 și 26 ani și față de un cetățean român, șoferul de taxi, în vârstă de 43 de ani”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Vă reamintim că ieri dimineaţă, doi polițiști de frontieră au fost răniți, după ce au încercat să oprească un grup de migranți să iasă din țară.

În haosul creat, atât transfugii, cât și călăuzele au încercat să fugă, astfel că polițiștii de frontieră au tras 13 focuri de armă.

Nouă persoane, printre care şi unul dintre traficanţi, au fost prinse, însă două călăuze şi un migrant, au reușit să scape.

După câteva ore, doi dintre suspecţi au fost capturaţi pe raza localităţii Orţişoara, iar spre după-amiază a fost prins şi cel de-al treilea individ, în Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.