Skip to main content

Reacţia directorului de la Pieţe, după protestul comercianţilor: Nu este nimic bătut în cuie!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Comercianţii din pieţele timişorene şi-au strigat astăzi revolta faţă de majorarea chiriilor cu 20%, care va intra în vigoare, de anul viitor.

Ei spun că noua creştere a taxelor le va aduce falimentul, astfel că mulţi dintre ei caută alte spaţii în care să îşi vândă marfa.

Revolta lor este cu atât mai mare cu cât condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea, nu s-au schimbat în ultimii ani, aşa că i-au cerut directorului să le justifice majorarea.

CITEŞTE ŞI: Lichidele din bagajul de mână și aparatele electronice nu mai trebuie scoase la verificare, pe Aeroportul Internațional Timișoara!

Doar că, în lipsă de argumente solide, acesta a făcut un pas în spate şi a anunţat că nu s-as tabilit deocamdată, procentul cu care se vor scumpi abonamentele pentru piaţari.

“În ultimii ani au fost prevăzuți bani în bugetul pentru investiții și reparații. Că nu s-au făcut… asta e partea a doua (…) Deocamdată, analizăm majorarea. Nu este bătută în cuie. Dacă nu mărim nimic, suntem pe linia de plutire în momentul de faţă, şi nouă ne vin toate preţurile la utilităţi şi la… poate ne vine şi concesiune mai mare… Nu ştiu, nu am de unde să ştiu(…) Deocamdată este în analiză. Analizăm… noi, conducerea, Consiliul de Administraţie, de la Primărie… Nu a fost o propunere de 20%. A fost o propunere, în funcţie de inflaţie”, a spus Mirel Pop, directorul interimar de la SC Pieţe SA.

Acesta mai spune că o majorare a chiriilor oricum este necesară, pentru că a crescut preţul la utilităţi.

Doar că şi aici este contrazis de comercianţii din Piaţa de Gros, care îşi plătesc singuri facturile de apă, curent şi gunoi.

Directorul interimar de la Pieţe invocă însă pierderi uriaşe, a căror sursă nu o poate identifica. Aşa că vrea să îi pună la plată pe toţi comercianţii, ca să scape el basma curată.

“Pe luna septembrie, am avut factura la curent, de aproape 100 de mii de lei, pe Piața de Gros, din care se recuperează doar jumătate. Jumătate nu se recuperează, adică acel curent dispare undeva. În cel mai scurt timp, sperăm să punem la punct un control și să vedem unde se sustrage acel curent. Nu mi se pare normal ca jumătate din curentul electric să nu poată fi justificat. Au fost astfel de pierderi și în trecut, dar nu au fost luate în seamă. Eu, de când am venit aici, am început să pun accent pe pierderile care se produc în această societate. La nivel de luna spetembrie, pe toate piețele din Timișoara au fost facuri de 189 de mii de lei, din care recuperăm 83 de mii de lei, prin refacturare”, mai spune Pop.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

An de an, pe 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei, însă reprezentanții Aquatim au furat startul și au marcat deja această dată, printr-o serie de evenimente educative.
Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.