Skip to main content

Reacţia directorului de la Pieţe, după protestul comercianţilor: Nu este nimic bătut în cuie!

Comercianţii din pieţele timişorene şi-au strigat astăzi revolta faţă de majorarea chiriilor cu 20%, care va intra în vigoare, de anul viitor.

Ei spun că noua creştere a taxelor le va aduce falimentul, astfel că mulţi dintre ei caută alte spaţii în care să îşi vândă marfa.

Revolta lor este cu atât mai mare cu cât condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea, nu s-au schimbat în ultimii ani, aşa că i-au cerut directorului să le justifice majorarea.

CITEŞTE ŞI: Lichidele din bagajul de mână și aparatele electronice nu mai trebuie scoase la verificare, pe Aeroportul Internațional Timișoara!

Doar că, în lipsă de argumente solide, acesta a făcut un pas în spate şi a anunţat că nu s-as tabilit deocamdată, procentul cu care se vor scumpi abonamentele pentru piaţari.

“În ultimii ani au fost prevăzuți bani în bugetul pentru investiții și reparații. Că nu s-au făcut… asta e partea a doua (…) Deocamdată, analizăm majorarea. Nu este bătută în cuie. Dacă nu mărim nimic, suntem pe linia de plutire în momentul de faţă, şi nouă ne vin toate preţurile la utilităţi şi la… poate ne vine şi concesiune mai mare… Nu ştiu, nu am de unde să ştiu(…) Deocamdată este în analiză. Analizăm… noi, conducerea, Consiliul de Administraţie, de la Primărie… Nu a fost o propunere de 20%. A fost o propunere, în funcţie de inflaţie”, a spus Mirel Pop, directorul interimar de la SC Pieţe SA.

Acesta mai spune că o majorare a chiriilor oricum este necesară, pentru că a crescut preţul la utilităţi.

Doar că şi aici este contrazis de comercianţii din Piaţa de Gros, care îşi plătesc singuri facturile de apă, curent şi gunoi.

Directorul interimar de la Pieţe invocă însă pierderi uriaşe, a căror sursă nu o poate identifica. Aşa că vrea să îi pună la plată pe toţi comercianţii, ca să scape el basma curată.

“Pe luna septembrie, am avut factura la curent, de aproape 100 de mii de lei, pe Piața de Gros, din care se recuperează doar jumătate. Jumătate nu se recuperează, adică acel curent dispare undeva. În cel mai scurt timp, sperăm să punem la punct un control și să vedem unde se sustrage acel curent. Nu mi se pare normal ca jumătate din curentul electric să nu poată fi justificat. Au fost astfel de pierderi și în trecut, dar nu au fost luate în seamă. Eu, de când am venit aici, am început să pun accent pe pierderile care se produc în această societate. La nivel de luna spetembrie, pe toate piețele din Timișoara au fost facuri de 189 de mii de lei, din care recuperăm 83 de mii de lei, prin refacturare”, mai spune Pop.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.