Skip to main content

Sonique vine la Timișoara! Vor fi concerte pe cinste, în centrul orașului, cu ocazia Zilei Europei

Ziua Europei va fi marcată și în acest an la Timișoara printr-o serie de spectacole.


Așadar, joi, 9 mai, în Piața Victoriei de la ora 18:00, va avea loc un spectacol extraordinar ai cărui invitați sunt Corala „Contrast”, orchestra simfonică „Lira” și orchestra Ansamblului „Timișul”, cu soliștii Nico și Cezar Ouatu, urmați de invitatul special al serii, nimeni alta decât faimoasa artistă Sonique, nume iconic în industria muzicală, care aduce în orașul de pe Bega energia sa pozitivă și talentul său incontestabil.

Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări organizate în întreaga Europă cu ocazia Zilei Europei, marcând valorile și diversitatea culturală care definesc continentul. Astfel, se va celebra, prin muzică, unitatea în diversitate și se vor reuni comunități din diferite colțuri ale lumii, într-o atmosferă de armonie și bucurie.

Sonia Clarke, cunoscută sub numele de scenă Sonique, este o atistă britanică, fiind cunoscută mai ales pentru contribuția sa semnificativă la dezvoltarea genului dance. Cu o prezență scenică carismatică și o energie contagioasă, Sonique promite să ofere publicului din Timișoara o experiență muzicală de excepție. Concertul său va fi o călătorie captivantă prin sunetele dance, pop și house, oferind o atmosferă incendiară și plină de viață în Piața Victoriei.

Concertul cu Sonique va fi precedat de un recital al Coralei Contrast, în cadrul căruia va fi dirijor Vasile Bădescu, un concert al orchestrei Ansamblului „Timișul”, unde dirijor va fi Deian Galetin și un concert al orchestrei „Lira”, cu dirijorul Radu Popa. 

Intrarea este liberă.

Tot cu ocazia Zilei Europei, în perioada 8-10 mai, vor avea loc, în școli, mai multe acțiuni dedicate ideii europene.

Astfel că, în perioada 8-10 mai, va avea loc spectacolul „Călător printre stele” imaginat sub forma unei călătorii amuzante, pe care personajele, reprezentând categorii sociale diferite, de la studentul hipster, la cuplul tânăr și pretențios, o fac în țările europene. O călătorie plină de umor, care dezvăluie publicului informații interesante despre țările Uniunii Europene, precum și fragmente din muzica specifică a acestora.

În 9 mai, la ora 10:00, la Muzeul Satului Bănățean, va avea loc Crosul Europei, sub egida „Dă o tură pentru Cultură!” Startul se va da la ora 10:30, iar premierea câștigătorilor va fi la ora 12:30.

Cei interesați se pot înscrie până vineri, 5 mai, AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.