Skip to main content

S-a rezolvat problema canotorilor de la CSM care au rămas fără un loc unde să se poată antrena! Elisabeta Lipă: Este o bijuterie pe care o putem transforma într-o bază ultramodernă

Canotorii timișoreni de la CSM vor avea în curând o bază ultramodernă de antrenamente, tot în centrul orașului, pe malul Begăi.

Autoritățile locale împreună cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport și multipla campioană olimpică de canotaj, au găsit soluția optimă pentru activitățile secției de canotaj a CSM Timișoara.

În suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, baza CSM din Parcul Rozelor are acces la luciul de apă și dispune și de alte facilități pentru sportivi.

În perioada următoare, cu sprijinul Primăriei, vor începe demersurile pentru mutarea pontoanelor și pentru alte amenajări necesare.

Au existat mai multe opțiuni pe care le-am analizat în ultimele luni cu primarul Dominic Fritz și cea mai potrivită este actuala bază CSM. Este o bijuterie pe care o putem transforma într-o bază ultramodernă, așa cum se întâmplă la Belgrad, la Viena sau în alte orașe mari și așa cum merită un oraș cu tradiție în canotaj, precum Timișoara. Mulțumesc domnului primar, ne-a asigurat de tot sprijinul pentru a ține sus rezultatele sportivilor noștri dar și pentru a deschide astfel de baze pentru toată lumea”, a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. 

La rândul său, primarul Dominic Fritz a apreciat deschiderea președintei Agenţiei Naţionale pentru Sport de a integra CSM în strategia Primăriei de a deschide terenurile de sport pentru toți timișoreni.

Canotajul este unul din sporturile de tradiție ale Timișoarei și ambiția noastră este să le oferim o bază sportivă reală, construită pe baze legale, care să maximizeze potențialul Begăi pentru sportul pe apă. Voi susține dezvoltarea acestei noi baze cu toată forța mea. Mă bucur că împărtășim viziunea de a deschide această bază pentru cât de mulți timișoreni posibil, atât pentru sportul de performanță, cât și pentru cel de masă și de agrement”, a declarat primarul Dominic Fritz 

Baza veche a secției de canotaj a clubului a funcționat în spații insuficiente și improprii și a făcut parte din ansamblul de construcții ilegale pe domeniul public pe malul Begăi demolate de primărie la sfârșitul anului trecut. 

Terenul de peste 15.000 de metri pătrați pe care Clubul Sportiv Municipal Timișoara are amenajate mai multe terenuri de sport și pe care va amenaja noua bază aparține statului român, iar CSM are drept de administrare. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.