Skip to main content

Candidaturi interzise, în Timiş! Primarul din Recaş şi fostul edil din Checea, eliminaţi din cursa electorală, de judecători

Tupeu maxim pentru fostul primar al comunei Checea, Daniel Florea, care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, deşi are interdicţie de a ocupa o funcţie publică.

S-a ajuns în această situaţie după ce Florea a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care îl declarase incompatibil.

Decizia definitivă, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a venit în 2022, atunci când Florea a fost şi destituit de prefectul de Timiş.

Şi, chiar dacă sentinţa respectivă îi interzicea dreptul să candideze, Florea a ignorat-o şi s-a înscris în cursă, susţinut de PNL.

Visul lui de a redeveni primar i-a fost spulberat, prima dată de Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală, iar acum, de magistraţii de la Judecătoria Timişoara.

“Respinge contestaţia formulată de contestatorul FLOREA DANIEL-FLORIN, în contradictoriu cu intimatul BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE COMUNALĂ NR. 38 CHECEA, având ca obiect anularea Hotărârii nr. 2 din 24.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 38 Checea”, se arată în soluţia pe scurt, dată astăzi de Judecătoria Timişoara.

Într-o situaţie similară este şi edilul în funcţie al oraşului Recaş.

În 2019, ANI a constatat conflicul de interese în cazul lui Pavel Teodor după ce, în calitate de primar, a semnat un contract de închiriere cu firma soţiei sale.

Acesta a contestat în instanţă raportul inspectorilor de integritate, însă, la fel ca şi Daniel Florea, a pierdut procesul şi, odată cu el, şi dreptul de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani.

Acum şi-a încercat norocul şi şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Recaşului, din partea PSD, însă magistraţii l-au scos din cursă, în urma unei contestaţii.

“Admite contestaţia formulată de contestatorul BERZESCU DORU ADRIAN, împotriva Hotărârii nr.2 din data de 22.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 9, Oraş Recaş, Jud. Timiş şi a Hotărârii nr. 3 din 22.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 9, Oraş Recaş, Jud. Timiş, în contradictoriu cu intimatul PAVEL TEODOR. Anulează Hotărârea nr.2 din data de 22.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 9, Oraş Recaş, Jud. Timiş şi respinge candidatura intimatului Pavel Teodor la funcţia de primar”, se arată pe site-ul Judecătoriei Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.