Skip to main content

O nouă campanie de donare de sânge la Spitalul Clinic CF Timișoara. Unitatea sanitară vine în ajutorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină

Joi, 25 ianuarie, timișorenii sunt așteptați în număr cât mai mare să contribuie la refacerea stocului de sânge al Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

Locul ales pentru funcționarea centrului de recoltare este Amfiteatrul Spitalului CF situat în clădirea administrativă din Timișoara, str. Splaiul Tudor Vladimirescu 13-15.

CITEŞTE ŞI: Oameni ai străzii, salvați din frig, de pompierii timișeni, noaptea trecută!

Acțiunea, organizată împreuna cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, se desfășoară între orele 8.00 și 13.00.

„În fiecare zi spitalele din Timișoara, printre care ne număram și noi, solicită zeci de litri de sânge pentru diverse intervenții chirurgicale ori transfuzii. În fiecare picătură de sânge donată, se ascunde o poveste de viață salvată. Suntem conștienți de generozitatea și implicarea comunității noastre, și suntem recunoscători pentru sprijinul continuu. Prin această campanie, ne dorim să subliniem importanța donării de sânge și să creăm o comunitate mai puternică, solidară și pregătită să ajute în momente critice. Am început deja o campanie de promovare a acestui eveniment și sperăm să vină cât mai mulți donatori”, Flavius Cioca, medic specialist Medicina Muncii – Spitalul Clinic CF Timișoara.

Prin intermediul acestei campanii, Spitalul Clinic CF Timișoara își propune să consolideze stocurile de sânge și să sensibilizeze comunitatea cu privire la importanța acestui gest altruist.

Statisticile arată că donarea de sânge este o acțiune de o importanță crucială, deoarece multe intervenții medicale și tratamente depind de disponibilitatea acestei resurse vitale.

„În urmă cu câteva luni, am avut o acțiune asemănătoare. Atunci, peste 40 de persoane au donat sânge. Printre cei care au participat s-au numărat mulți dintre colegii noștri din spital. De data asta ne dorim să vină alături de noi mai mulți timișoreni. Fiecare pungă de sânge poate face diferența între viață și moarte pentru cei aflați în situații critice. Chiar și o singură donare poate asigura necesarul pentru mai multe intervenții chirurgicale, tratamente oncologice sau urgențe medicale. Este un gest simplu, dar cu impact imens asupra celor care se luptă pentru sănătatea lor și au nevoie de sânge”, spune as. șef Bella Zarandi, de la Spitalul Clinic CF Timișoara.

La o donare se recoltează 420 de ml de sânge, care se reface ca volum în câteva ore.

CITEŞTE ŞI: Laţcău deschide Cutia Pandorei! Dă vina pe Enel, pentru bezna din unele zone ale Timişoarei!

Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă și de unică folosință, neexistând riscul de contaminare cu HIV sau alte virusuri.

Donarea de sânge presupune și efectuarea unor teste medicale pe sângele donat: Rh, grupă sanguină, antigen HBs, anticorpi anti HCV, anticorpi antiHIV 1 și 2, anticorpi anti sifilis, anticorpi anti HTLV și transaminaze. Rezultatele analizelor medicale efectuate în urmă donării pot fi vizualizate prin accesarea site-ului

https://www.ctstimisoara.ro/ secțiunea analize.

Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 0723316590.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.