Skip to main content

Laţcău deschide Cutia Pandorei! Dă vina pe Enel, pentru bezna din unele zone ale Timişoarei!

A fi om!

Rând pe rând, becurile vechi de pe stâlpii de iluminat din Timişoara sunt înlocuite cu unele LED, iar planurile Primăriei sunt de a moderniza întregul sistem din oraş.

Investiţia, estimată la 37 de milioane de lei, este împărţită în mai multe loturi, iar lucrările vor începe etapizat.

În alte zone, precum Aradului, Torontalului, Sever Bocu, Bogdăneștilor sau Cetății, lucrările sunt gata în proporție de 90.

CITEŞTE ŞI: Cinci persoane, rănite în urma unui accident, printre care și un copil de un an! Două mașini s-au ciocnit violent

Următoarele pe listă sunt alte 64 de străzi pe care va începe modernizarea sistemului de iluminat şi pentru care a demarat deja licitația pentru execuţia lucrărilor.

Însă, spune viceprimarul Ruben Laţcău, investiţiile făcute de Primărie nu le pot compensa pe cele care cad în sarcina Enel.

Tocmai de accea, problemele privind căderile de tensiune sau chiar bezna de pe unele străzi, vor persista până când furnizorul de electricitate îşi va moderniza reţeaua şi o va adapta consumului tot mai mare

“Există multe provocări în ceea ce privește iluminatul public în oraș, inclusiv zone în care întunericul persistă. Înțeleg îngrijorarea oamenilor, care ne și trimit sesizări. Soluțiile pentru problemele mari nu sunt însă în mâna Primăriei. Modernizările pe care le face Primăria nu pot acoperi lipsa de investiții în rețeaua publică a statului român concesionată către Enel, rețea de medie și joasă tensiune, care asigură iluminatul în toată Timișoara. Săptămânal sunt avarii și e nevoie ca, pe lângă încasarea banilor pe facturi, compania să facă și investiții, astfel încât oamenii să nu ajungă să folosească lanterna pe stradă. Dacă jumătate din Ronaț rămâne fără curent, e pentru că în rețeaua statului român, administrată de o firmă privată, a investit mai nimic.

O altă problemă cu soluție în mâna companiei de electricitate: a instalat contoare inteligente dar pe care le-a programat după avize foarte vechi, unele din anii ’40. Noi facem verificări în teren, iar solicitările de a mări sporul de putere sunt onorate de către Primărie. Este obligația furnizorului de a face apoi ajustările necesare.

Alte sesizări, precum cele înaintate de timișoreni care locuiesc pe străzile Marcel Iancu, Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Marginii, C-tin Vâlceanu, Ion Barbu și Neagu Djuvara, sunt adunate într-un singur un lot de intervenție, pe o zonă mai mare. În acest caz, Aradului Est. Iar pe cele 64 de străzi, dacă licitația decurge fără probleme, vom schimba etapizat lămpile vechi, începând din această vară”, spune Ruben Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să intervină de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.
Polițiștii din vestul țării efectuează ample misiuni de căutare, după ce un tânăr din județul Hunedoara a dispărut fără urmă și a fost dat în urmărire națională.