Skip to main content

Clinica ORL, aproape gata! Începe recepția lucrărilor, iar în scurt timp vor putea fi tratați primii pacienți în noul corp de clădire

La doi ani de la începerea lucrărilor de modernizare și construcție a unui nou corp de clădire, Primăria Timișoara anunță că va începe recepția Clinicii ORL.

Mai sunt doar câteva retușuri de finalizat, înainte ca primii pacienți ORL să fie tratați în noul corp al clinicii de pe Bulevardul Revoluției.

În construcţia cu parter și patru etaje, pacienții vor fi consultați sau îngrijiți în două săli de tratament și în zece cabinete dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, iar urgențele vor fi asigurate într-o sală ultramodernă.

Totodată, noua Clinică ORL va oferi o gamă largă de servicii medicale în sistem ambulatoriu, inclusiv consultații specializate, investigații audiologice și vestibulare, tratamente pentru afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului.

De asemenea, cabinetele vor fi dotate cu mobilier (inclusiv birouri și canapele pentru consultații) și echipamente specializate (scaune hidraulice și unități ORL, sisteme video endoscopice, microscoape, aparatură pentru audiometrie și multe altele) pentru a putea oferi tratamente de calitate ridicată.

Noul corp de clădire a Clinicii ORL este conectat la cel existent de pe Bulevardul Revoluției din 1989 și este prevăzut cu lift pentru pacienți, scări interioare și exterioare (cu rol de evacuare) și amfiteatru pentru studenți.

Clădirea fost construită de la zero, cu fonduri de la bugetul local și fonduri europene pe Programul Operațional Regional, iar în urma votului de astăzi din Consiliul Local, investiția va fi transferată pe noul program european.

O altă clinică a Spitalului Municipal Timișoara pentru care Primăria a construit o clădire nouă este Clinica de Balneologie, unde este reabilitată și clădirea existentă.

Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații. În prezent, constructorul se concentrează în zona bazinului, unde sunt montate instalațiile necesare pentru punerea în funcțiune.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.