Skip to main content

Autobuzele STPT, tot mai scumpe la vedere! Ruben Laţcău anunţă reducerea numărului de curse, din lipsă de şoferi

Probleme financiare şi de management de la STPT fac ca transportul public din Timişoara să devină tot mai neatractiv, în ciuda flotei noi de autobuze şi tramvaie.

Acum, deficitul de vatmani şi şoferi duce la reducerea curselor din oraş, dar şi din zona metropolitană.

Viceprimarul Ruben Laţcău susţine că măsurile care sunt valabile chiar de astăzi, vor fi afecta doar rutele cu puţini călători şi nicidecum în orele de vârf.

CITEŞTE ŞI: O nouă campanie de donare de sânge la Spitalul Clinic CF Timișoara. Unitatea sanitară vine în ajutorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină

Edilul dă vina, în primul rând, pe ordonanţa austerităţii, din cauza căreia şoferii nu mai pot face la fel de multe ore suplimentare, dar şi pe CJT, care a eliminat anumite curse judeţene, în ultimii ani.

 “Optimizările nu elimină nicio rută, în acest moment, nu fac nicio comasare de rute, au ca scop doar optimizări pe transport seara. Spre exemplu, au fost rute de transport, la nivel de judeţ, unde, după ora 8:00-9:00, mai erau unu-doi călători care erau transportaţi pe trei-patru rute dus-întors… Şi atunci, aceste optimizări au fost făcute în aşa fel încât după ora 22:00 a fost făcută o reducere pe transport (…) În ultimii patru ani, la nivel de judeţ, au fost desfiinţate multe rute de transport. Vorbim despre un număr de 63 de linii care au fost desfiinţate, dintr-un total de 85. Practic, trei sferturi dintre liniile de transport de la nivelul judeţului au fost desfiinţate, în ultimii ani, iar toate aceste comune, toţi aceşti primari, au venit pa Primăria Timişoara, la SMTT, la STPT, ca să beneficieze de transport public”, a anunţat astăzi, Ruben Laţcău.

Conform adresei de la STPT, aproape 40 de linii de autobuz, troleibuz şi tramvai vor fi afectate de reducerea numărului de curse.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.