Skip to main content

Mașinile viitorului, la Timișoara. Ce plănuiește Robu?

TM 2024

Orașul de pe Bega a găzduit astăzi ediția a III-a a evenimentului “Mobilitatea viitorului”, lansat de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, unde au fost invitați marii dezvoltatori ai automobilelor din oraș.

François Coste, președintele CCIFER, a vorbit despre noile strategii pentru automobilele care împrăștie mai puțin dioxid de carbon.

CITEȘTE ȘI: Sub comanda lui Robu, trepăduşii din Primăria Timişoara încalcă legea! Rea voinţă sau incompetenţă maximă?

„Dorim să contribuim prin soluțiile propuse la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transporturi și să accelerăm dezvoltarea durabilă a orașelor în care trăim”, a declarat François Coste, președintele CFCIR.

Totodată, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a declarat că orașul s-a dezvolat masiv, iar creșterea economică din ultimii ani a influențat traficul greu.

Astfel, pentru fluidizarea traficului, edilul asigură că va face schimbări majore.

“Creşterea economică din ultimii ani a influenţat traficul auto şi a dus la sporirea numărului de maşini. Cu toate amenajările din ultimii ani, există în continuare necesitatea de a întreprinde măsuri majore, pentru implementarea unui concept unitar, modern, pe termen lung, pentru dezvoltarea armonioasă a infrastructurii oraşului nostru. În contextul în care am câştigat titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021, dezvoltarea urbană este o prioritate pentru municipalitate”, a declarat Robu.

Primarul are planuri pe termen lung în ceea ce privește transportul în comun, astfel că, în perioada 2016-2030, vrea să schimbe transportul local într-unul nepoluat, electric, fie că vorbim de tranvaie sau troleibuze. 

Edilul s-a lăudat în fața celor prezenți și cu cele șapte vaporetto, care, deși nu sunt puse în funcțiune, completează lista celor cinci mijloacelor de transport în comun ale orașului.

CITEȘTE ȘI: Liceu evacuat, din cauza unei explozii! Bacalaureatul a fost suspendat

“Suntem singurul oraş din România cu cinci variante de mijloace de transport public, din care patru funcţionale: tramvaie, autobuze, troleibuze, biciclete, iar cele 7 vaporetto achiziţionate de municipalitate urmează să intre în circuit cât de curând. Asigurarea mobilităţii urbane este vitală pentru Timişoara şi vom face toate demersurile în acest sens, prin implementarea de proiecte noi, accesarea de fonduri europene pentru facilitarea unui transport sustenabil, modern şi european în municipiul de pe Bega”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanții unor firme precum Renault, Holcim, Pricewaterhouse Coopers sau ENGIE, care au prezentat avantajele unei mobilități cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este o amplă anchetă în desfășurare, iar principalul vizat este un polițist local, care a bătut un tânăr lipsit de apărarea, care era cu mâinile legate la spate.
S-a dat alarma, în miez de noapte, când un inncendiu de amploare a cuprins la o fabrică de sicrie din localitatea bihoreană Valea Mare de Criș.
A fost scandal azi-noapte, când trei tineri su început să se certe, iar lucrurile au degenerat într-o bătaie generală în care protagoniștii și-au împărțit pumni și picioare.
Un migrant și trei călăuze, printre care și bărbatul care a înjunghiat doi polițiști, au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de ultraj, trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Peste două săptămâni, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara își deschide porțile pentru cei 8.000 de tineri care studiază aici.
La o săptămână de când Varianta de ocolire a Timișoarei prin zona de sud a fost deschisă circulației, autoritățile anunță că traseul integral al șoselei se regăsește pe mai multe aplicații de navigație rutieră.
Preparate culinare delicioase și cultură, artizani și producători locali din diferite regiuni ale țării și oameni preocupați de alimentație și sănătate, de educație și sustenabilitate își dau întâlnire, timp de trei zile, într-o nouă ediție a Festivalului LA PAS.
ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE: Sunt flăcări uriașe, la această oră, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, unde un tir încărcat cu aparate electrocasnice a luat foc.
La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii pot participa în lunile următoare la o serie de activități gratuite pentru grupuri școlare, dezvoltate și facilitate de Aquatim SA, ca parte a programului său educațional.
Un bărbat a fost găsit inconștient între conductele de termoficare! Echipajele de intervenție s-au mobilizat rapid la fața locului, însă din păcate medicii nu au putut face altceva, decât să constate decesul.