Skip to main content

Birourile angajaților din Primăria Timișoara ar putea fi mutate din centru! Ce locație se propune?

Angajații Primăriei Timișoara, mutați din zona centrală a orașului!

Propunerea vine din partea social – democraților care vor depune un proiect în acest sens în Consiliul Local. PSD-iștii sunt de părere că angajații municipalității lucrează în condiții improprii, iar acest lucru se reflectă și în calitatea serviciilor pe care le oferă. Astfel, construcția unei clădiri de birouri în care să fie mutată întreaga activitate a Primăriei este soluția cea mai bună în momentul de față. Mai mult decât atât, social democrații au găsit și locația unde să fie mutați cei peste 700 de angajați ai municipalității, și anume pe strada Stan Vidrighin, acolo unde RATT vrea să construiescă un cartier rezidențial pentru propriii angajați.

Avem clădirea Primăriei și a Direcției Fiscale în care lucrează aproximativ 700 de angajați. Clădirile sunt vechi și nu se asigură condiții decente de lucru pentru salariații primăriei. Oamenii nu se simt bine la serviciu, normal că nici nu lucrează la nivelul maxim. Clădirea a fost proiectată cu alt scop, are coridoare foarte largi și birouri foarte mici. Suntem în secolul 21 și credem că pentru o administrație modernă trebuie realizată o infrastructură nouă, care să respecte și normele de securitate în muncă și fiecare angajat să aibă 6 metri pătrați. (…) Noi propunem construirea unui complex administrativ local pe terenul de pe strada Stan Vidrighin, nr.2 (Calea Buziasului) unde Primăria Timișoara deține un teren de 1,5 hectare, deci nu se pune problema capacității terenului de a prelua aceste funcțiuni, dar dacă există o altă locație identificată de primărie mai bună o putem accepta. Acest complex multifuncțional va putea găzdui 574 de angajați ai Primăriei, 155 ai Direcției Fiscale și 57 ai Direcției de Evidență a Populației”, spune Dan Idolu, consilier local al PSD.

Deși vor să se construiască o clădire modernă de birouri în care să fie mutată întreaga activitate a Primăriei, PSD-iștii vor ca actuala clădire din centrul orașului să rămână funcțională. Însă, doar pentru ședințele de Consiliu Local și pentru diverse evenimente festive. Mai mult decât atât ei propun ca la etajul al doilea al clădirii să fie amenajat Muzeul Revoluției.

Condițiile actuale din Primărie sunt improprii, total nepotrivite ca reprezentativitate pentru orașul Timișoara. Clădirea actuală va rămâne cu funcțiuni pentru diverse evenimente, de exemplu la etajul doi se poate realiza acel Muzeu al Revoluției pe care Timișoara încă nu-l are după 27 de ani. Gândiți-vă că vom degreva toată zona centrală, dacă cei 700 de angajați nu vor mai veni cu mașinile la servici. Acest sistem funcționează și la Palermo, oraș înfrățit cu Timișoara, oamenii lucrează într-o clădire modernă. Credem că este soluția cea mai bună, sperăm ca și administrația Primăriei să susțină acest proiect fezabil, chiar dacă prounerea vine din partea grupului de consilieri PSD”, mai spune Dan Idolu 

Dan Idolu spune că această clădire multifuncțională s-ar putea construi cu bani de la bugetul local și ar putea costa între 15 și 20 de milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

restrictii trafic
Anunț important pentru șoferii care tranzitează centrul orașului! Municipalitatea anunță că închiderea circulației rutiere, pentru remedierea unei avarii la o conductă magistrală de apă.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică în Brazilia și Argentina, care va avea loc în perioada 30 martie-10 aprilie.
Revolta mediului de afaceri din Timișoara, vizavi de nivelul impozitelor și taxelor locale atinge un punct maxim, mai ales după ce liberalii au propus diminuarea taxei adiționale de la 50%, la 38,5%.
Accident cumplit, în urmă cu puțin timp, provocat de șoferul unei mașini care a intrat într-o depășire periculoasă și nu a observat la timp, un alt autorurism care încerca să vireze la stânga.
Se apropie perioada comemorării eroilor din decembrie 1989, iar cu această ocazie, Filarmonica Banatul organizează un spectacol dramatic-simfonic, intitulat „Recviem IN MEMORIAM”, dedicat victimelor comunismului.
România și Bulgaria vor adera la Schengen cu granițele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025! Decizia luată în Consiliul Justiție și Afaceri Interne a fost anunțată de președinția maghiară a Uniunii Europene.
Proiectul de hotărâre privind nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul 2025 continuă să stârnescă nemulțumiri, în rândul antreprenorilor, dar și a persoanelor fizice.