Skip to main content

MUSICOOLT – un proiect inovator al Facultăţii de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest

Facultatea de Muzică și Teatru anunţă debutul unui proiect de popularizare a muzicii contemporane – MUSICOOLT.

Evenimentul, organizat de către doi dintre exponenții ei, Gabriel Almași, recent câștigător al Premiului Uniunii Compozitorilor pentru anul 2020, și Gabriel Mălăncioiu, ambii compozitori și cadre didactice ale FMT-UVT.

CITEŞTE ŞI: Și-a atacat soția cu un cuțit, după care s-a aruncat de la etaj! Bărbatul a murit, iar femeia a ajuns la spital

Șapte compozitori din patru zări – Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi – îşi propun să demonstreze că muzica contemporană nu este deloc ermetică şi inaccesibilă publicului ne-specialist, ci din contră: este vie, colorată şi capabilă să genereze emoții puternice.

Nu trebuie să fii muzician ca să te îndrăgosteşti de muzica contemporană, nici nu trebuie să ai vreo pregătire muzicală prealabilă pentru a te bucura de cele mai moderne limbaje muzicale. Trebuie să ai doar urechi curioase şi minte deschisă”, transmite public echipa proiectului MUSICOOLT. 

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, le transmite o invitație de participare tuturor celor cărora muzica le aduce bucurie: „Orice curios cu vârsta între 16 şi 116 ani este binevenit să facă ZOOM IN pe muzica nouă, începând din data de 8 aprilie, alături de muzicienii din UVT și de prietenii lor.

Întâlnirile MUSICOOLT vor avea loc din două în două săptămâni, joi seara, de la ora 19, pe platforma ZOOM, fiind transmise live şi pe pagina de Facebook a proiectului.Iată programul întâlnirilor:

•  8 aprilie: Mersul trenurilor în muzică – Gabriel Almaşi (Timişoara)•  22 aprilie: Mierla staccato – Gabriel Mălăncioiu (Timişoara)

• 6 mai: Cum prepari un pian: rețete pentru o ureche gurmandă – Diana Rotaru (Bucureşti)• 20 mai: Curiosul caz al minimalismului muzical: ce auzim și ce ascultăm – DanDe Popescu (Bucureşti)

• 3 iunie: Corul cum nu l-ați mai auzit – creația a cappella în sec XX-XXI, între tradiție și experiment – Șerban Marcu (Cluj-Napoca)

• 17 iunie: Intertextualitatea – povestea din spatele muzicii secolelor XX și XXI – Cristian Bence-Muk (Cluj-Napoca)

• 1 iulie: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani – Ciprian Ion (Iaşi)

CITEȘTE ȘI: Scade în continuare rata de infectare cu coronavirus, atât în Timișoara, cât și în județ!

Iubitorii de muzică sunt invitați să urmărească pagina M U S I C O O L T (facebook.com/MUSICOOLT) pentru linkurile întâlnirilor de pe Zoom.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Program de lucru pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 1 mai și perioada Sărbătorilor Pascale.

Banat Girls pierde duelul de la Bistrița! Doar opt jucătoare au făcut deplasarea

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut meciul cu Gloria Bistrița din etapa a VIII-a a play-out-ului Superligii de fotbal feminin, însă partida s-a încheiat după… 48 de minute.

Studenții UVT, pe podium! S-au clasat în primele locuri la Campionatul Național Universitar de Înot!

Studenții Universității de Vest din Timișoara au participat la Campionatul Național Universitar de Înot, unde s-au clasat în primele cinci locuri în clasamentul general.

Timișoara merită un festival muzical de top (P)

Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este cel al festivalurilor de muzică. Aici nu mai este vina ‘Bucureștiului care nu ne-a dat bani’, ci o problemă locală, de colaborare și organizare. Este frustrant ca timișorenii să fie nevoiți să meargă la Cluj pentru Untold și Electric Castle […]

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a doua campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător! Păstrați-le în gospodărie și debarasați-vă legal de ele doar în spații special amenajate și la operatori autorizați.

Doi adolescenți, transportați de urgență la spital, după un impact violent între o mașină și un motociclu

Echipele de intervenție au fost solicitate de urgență, în această seară, în zona centrală a Timișoarei, unde s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o mașină și un motociclu.