Skip to main content

Timișoara merită un festival muzical de top (P)

Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este cel al festivalurilor de muzică. Aici nu mai este vina ‘Bucureștiului care nu ne-a dat bani’, ci o problemă locală, de colaborare și organizare. Este frustrant ca timișorenii să fie nevoiți să meargă la Cluj pentru Untold și Electric Castle ori în Constanța pentru Neversea sau Beach, Please!

De ce să nu colaborăm, Consiliu Județean și Primărie, pentru a pune bani împreună și a crea un eveniment de referință, nu doar la noi în țară, ci chiar în Europa? Bani sunt, dar se scurg pe tot felul de evenimente obscure strecurate în Agendele Culturale ale celor două instituții.


Hai să ne concentrăm pe un eveniment de anvergură, pe care să îl creștem organic în câțiva ani! S-a dovedit că banii cheltuiți în susținerea festivalului Untold, de exemplu, se întorc în Cluj prin consum mărit, taxe și chirii în acea perioadă. Avem aeroport, avem capacitate hotelieră. Depinde doar de noi să ne organizăm!

După ce voi ajunge președinte al Consiliului Județean Timiș, mă angajez la următoarele:

  1. Voi face curățenie în Agenda Culturală a Consiliului și voi prioritiza câteva evenimente de anvergură, cu impact;
  2. Voi implementa un plan multianual, cu sume de bani consistente, pentru a susține un festival muzical de mare anvergură în Timișoara;
  3. Voi încheia un parteneriat cu Primăria Timișoara pentru susținerea comună a acestui festival, în beneficiul timișorenilor și timișenilor, parteneriat bazat pe proceduri legale, astfel încât să nu mai existe suspiciunea organizării unor licitații trucate;
  4. Mă voi implica pentru sponsorizarea acestui festival de către mediul de afaceri.

Până atunci, cer actualei conduceri a Consiliului Județean și a Primăriei să mute, chiar din acest an, festivalul CODRU în Timișoara, fiind unul dintre proiectele cu potențial, care a crescut însemnat în ultima vreme. Doar în Timișoara putem crește calibrul unui asemenea eveniment și face o bucurie oamenilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.