Expoziții fotografice inedite, la Muzeul Satului Bănățean

Eveniment important pentru Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, în această săptămână! La Casa  Casa Oamenilor de Ştiinţă se organizează, în perioada 10-12 noiembrie, prima ediţie a Simpozionului internaţional de comunicări ştiinţifice. În cadrul acestuia vor avea loc două expoziții inedite.

Mai precis, în ziua de deschidere a simpozionului, la Muzeul Viu, vor avea loc două expoziţii de fotografie în aer liber, la hambar şi în curtea casei germane. Ambele expoziţii sunt la prima ediţie – fotografie a presei timişorene contemporane şi „Al cincilea anotimp”, imagini cu Muzeul Satului în toate ipostazele sale anuale. Iată şi desfăşurătorul prezentărilor ştiinţifice şi a invitaţilor. 

Ne-am dorit să fie o ediţie internaţională deoarece  acoperim întregul spaţiu al Banatului istoric – Serbia, Romania şi Ungaria. O altă secţiune a simpozionului se referă la stadiul actual al etnografiei în întreg spaţiul românesc, motiv pentru care avem invitaţi de pe întreaga ţară. Organizatorii acestui simpozion sprijinit financiar de CJ Timşoara sunt muzeografii dr. Catalin Balaci şi dr. Andrei Milin”, au transmis organizatorii.

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Ambulanță în misiune, implicată într-un accident rutier!

O ambulanță aflată în misiune, implicată într-un accident rutier! Asistenta a fost rănită și a ajuns la spital.

Magistrala Verde – Calea Șagului intră în proiectare! Cea mai aglomerată stradă din sudul orașului va fi complet transformată

S-a încheiat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a magistralei verzi – Calea Șagului.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.