Skip to main content

Prima victimă a luptei electorale din Timişoara! Viceprimarul Cosmin Tabără, pus să ascută creioane, după îmbrâncelile dintre membrii AUR şi cei ai USR

Anunţ de ultimă oră făcut de edilul Timişoarei, Dominic Fritz, care a decis să îi retragă toate atribuţiile viceprimarului liberal, Cosmin Tabără, pe care îl acuză că joacă la două capete.

Pe de-o parte, acesta candidează la Consiliul Local, pe lista PNL, iar pe de altă parte este apropiat de AUR. Asta în contextul în care candidatul AUR la Primăria Timişoara a fost sfătuitorul lui Cosmin Tabără.

“La răscruce trebuie să te hotărăști în ce direcție mergi. I-am retras toate atribuțiile viceprimarului PNL Cosmin Tabără, după incidentul de aseară. Echipa consilierului său personal, Ilie Sârbu, care este candidatul AUR la primărie, s-a comportat inacceptabil. AURiștii au întrerupt cu violență verbală și fizică evenimentul nostru de punere a primului afiș din Piața Unirii. L-au îmbrâncit inclusiv pe viceprimarul Ruben Lațcău, care la un moment dat stătea între mine și agitatori. Suntem obișnuiți deja cu amenințări și intimidări, de la clanuri și interlopi până la AUR, care a devenit trupa de atac a PSD-PNL. Noi rămânem fermi pe poziție, pentru corectitudine și demnitate. Cosmin Tabără candidează pe lista echipei Robu-PSD pentru Consiliul Local. Când ești cu un picior în barca PSD-PNL și cu un picior în barca AUR, cu cel mai apropiat colaborator al tău candidat la Primărie, nu mai ai un al treilea picior cu care poți fi viceprimar în administrația Fritz. În lupta între înainte și înapoi, m-aș fi bucurat să ia o altă decizie”, a scris Dominic Fritz, pe facebook.

De celalaltă parte, Cosmin Tabără spune că acest demers este unul pur politic, iar USR vrea să îşi asume proiectele pentru care a luptat în ultimii ani.

“În mod normal, astăzi trebuia să anunţ că în câteva zile va fi autorizat un nou proiect de infrastructură. În schimb, fac anunţul că primarul, la influența celui care mereu este în mijlocul locului unde „noroiul” este mai mare, Ruben Laţcău, mi-a luat atribuţiile. Acest lucru este doar furtul unei munci de 3 ani de zile şi încercarea de a se încununa ei cu ea. La fel cum au facut cu clinica Balneo, ORL sau Municipalul. Motivul conflictului cu AUR este unul inventat de Laţcău, care, aşa cum spuneam, caută în permanenţă noroiul. Ilie Sîrbu a fost consilerul meu, nu mai este şi nici nu a fost implicat în conflictul dintre AUR şi Laţcău. Acolo s-au intersectat Laţcău şi reprezentanţii AUR, care sunt la fel”, a declarat pentru Sursa de Vest, viceprimarul Cosmin Tabără.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.