Skip to main content

PNL vrea ca Timișoara să își recapete strălucirea de altădată, iar atragerea de fonduri europene sau guvernamentale este esențială!

Atragerea de fonduri europene sau guvernamentale este esențială pentru ca Timișoara să-și recapete statutul de altădată!

Cristian Bușoi este de părere că orașul de pe Bega are nevoie de un restart, iar pentru asta e nevoie de bani și proiecte fiabile de dezvoltare. Președintele interimar al PNL Timișoara crede că orașul a stagnat în ultimii ani și este imperios necesar ca administrația locală să acceseze cât mai multe fonduri nerambursabile, fie ele guvernamentale sau europene.

Suntem la începutul campaniei electorale și PNL Timișoara crede că acest minunat oraș are nevoie de un restart, orașul trebuie repornit și să își recapete strălucirea și ritmul de dezvoltare din timpul mandatelor domnului Robu. Din păcate, în timpul administrației Fritz am putut vedea că am înregistrat pierderi la mai toate capitolele, fie că vorbim de bani europeni pierduți, de oportunități de investiții pierdute, fie ca vorbim de proiecte oprite sau de slaba administrare a treburilor curente, de la termoficare până la lucrurile simple pe care trebuie să le facă o primărie, cum ar fi curățenia orașului sau întreținerea spațiilor verzi. Pentru cei mai mulți dintre timișoreni este foarte clar, o spun și sondajele de opinie, Dominic Fritz a fost un experiment nefericit, un primar care a eșuat la toate capitolele (…) Pentru a putea ca acest oraș să renască, să implementeze mari proiecte de dezvoltare, sa ducă la îndeplinire toate oportunitățile cu fonduri europene sau guvernamentale e nevoie de un sprijin puternic la nivel guvernamental și chiar european, iar Guvernul coaliției va acorda o prioritate deosebită Timișoarei, pentru că merită, dar și pentru a recupera cei patru ani pierduți cu administrația Fritz”, spune Cristian Bușoi, președintele interimar al PNL Timișoara.

Și Nicolae Robu spune că orașul de pe Bega trebuie readus pe o ”orbită sănătoasă”, pentru a-și putea recăpăta strălucirea de altădată.

Peste o lună, soarta Timișoarei va fi în mâinile noastre, ale celor care trăim aici, ne pasă și iubim orașul nostru. Vom avea de optat între a continua declinul în care se zbate oraşul de patru ani sau a-l smulge din acest declin, a-l repune pe o orbită sănătoasă, pe una demnă de potențialul lui, pe una pe care sa strălucească aşa cum a făcut-o altădată. Cred că ne-a fost ruşine când Timişoara a fost mediatizată cu gunoaie, cu buruieni, cu trandafirii uscați din Parcul Rozelor. Ne-a fost rușine şi ne-a durut sufletul când am văzut bolnavii suferind de frig în clinica de oncologie, când am știut că zeci de mii de copii nu pot merge la școală din cauza frigului. Cred că nu ne-am simțit deloc confortabil atunci când am aflat că orașul nostru are de plătit amenzi se 35,5 milioane de euro, caz fără precedent în istorie. Recent eu numai ca aspirant la funcția de primar nu m-am simțit deloc confortabil când în sfârșit am aflat că la Colterm datoriile au fost dese la 700 de milioane de lei. Ați auzit pe cineva să conteste această sumă? Eu știu că pare neplauzibilă, dar e pura realitate. M-a durut sufletul când am văzut că atâtea și atâtea proiecte dintre cele pentru care eu cu echipa pe care am condus-o, am muncit enorm, ne-am asumat răspunderi, au fost ratate, jumătate din fondurile europene au fost pierdute”, spune Nicolae Robu, candidatul PNL la Primăria Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.