Skip to main content

Cu un picior în groapă, Horticultura merge din rău în mai rău! Analiza la sânge, făcută de consilierul local, Roxana Iliescu

Administraţia Fritz închide ochii la lipsa de competenţă a celor care conduc Horticultura şi, nu doar că nu ia măsuri pentru redresarea situaţiei, dar le pune pe tavă şi alte business-uri la care nu se pricep.

După ce le-a dat în administrare două cimitire din oraş, acum a venit rândul ştrandului Termal să ajungă pe mâna angajaţilor care se ocupă de spaţii verzi.

Situaţia este criticată de consilierul local Roxana Iliescu, care arată, cu cifre, dezastrul în care este această societate.

„Horticultura, societate cu un picior în groapă , va administra ștrandul Termal!

Vă prezint mai jos cifre și scurte observații privind măsura incompetenței conducerii useriste:

Veniturile totale ianuarie- martie 2024 sunt mai mici decât în 2022 si 2023, deși s-au adăugat cimitirele si s-au indexat contractele pe spații verzi si curatenie primărie; din total BVC 2024 previzionat, ianuarie-martie reprezintă doar 12%, desi ar fi trebuit sa fie min 20%;

Referitor la contractul pe spații verzi încheiat cu primaria, sumele sunt asemănătoare cu 2023 si 2022, adica subdimensionate fata de necesarul orașului. Pe cimitire, BVC-ul e complet nerealist, prevede venituri de cca 350 mii lei pe trim 1 2024, iar ei au facut cca 200 mii lei;

Magazinele (florariile) sunt in scădere cu toate că din 2024 a apărut o florărie nouă în cimitirul din Calea Sagului;

Nu se mai fac venituri din dobânzi la depozite, pentru ca au cheltuit toate depozitele din bancă;

În trimestrul 1 din 2024 cheltuielile totale sunt cu 47% mai mari ca in trimestrul 1 2023, din cauza salariilor, bonurilor de masă si altor elemente explicate mai jos, însă creșterea e foarte mare si denotă incompetența manageriala dpdv financiar, in conditiile scăderii veniturilor:

cheltuielile cu materialele consumabile au crescut inexplicabil;

cheltuielile cu personalul – cresterea e datorata pe de o parte noilor angajări pe care le-au făcut pe secția cimitire dar și salariilor exagerate acordate conducerii societății și a diferitelor bonusuri dubioase acordate;

Profit/pierdere brut – chiar daca scoatem impactul productiei neterminate ( 771 mii) pierderea e foarte mare si se datoreaza diviziei cimitire si comenzilor mici de la primarie pe spatii verzi, care nu genereaza venituri destule„, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.