Skip to main content

Ultimele imagini de pe şantierul stadionului de tip lego! În ce fază au ajuns lucrările?

La două luni de când s-a dat start șantierului pentru stadionul de tip Lego, denumit „Arena Eroii Timișoarei”, construcția prinde contur.

Mai exact, în această perioadă, în zona viitoarei Peluze 2, se desfășoară prima etapă a procesului de realizare a fundației, respectiv armare cu fier beton și turnare fundații. Totodată, în paralel, în zona viitoarei Tribune VIP este pregătit terenul pentru realizarea fundațiilor. 

Conform proiectului, stadionul va avea o capacitate de 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele.

La primul etaj vor fi lojele, oficii și alte spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, precum și cabine pentru presă, o zonă de lucru foto, dar și altele.

De asemenea, primul stadion din Timișoara construit în ultimii 60 de ani va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și, pe lângă competițiile sportive, inclusiv cele internaționale, spațiul va putea fi utilizat și pentru organizarea diverselor evenimente culturale.

„Sunt mulțumit de ritmul de lucru de pe șantier. E o lucrare pe care am început-o acum două luni și deja progresul e vizibil. Este o investiție strategică a Timișoarei de 115.000.000 lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor. Arena Eroii Timișoarei va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În plus, municipalitatea anunță că va fi amenajată, pe o suprafață de aproape 53.000 mp, o parcare cu peste 430 de locuri, dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminată exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii.

Totodată, reprezentanții Primăriei spun că vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică, la ieșirea din incinta stadionului.

Investiția construcției se ridică la 123.615.850,28 lei (cu TVA), bani de la bugetul local.

Termenul de execuție al lucrărilor este de 2 ani și 3 luni, ceea ce înseamnă că stadionul va putea fi inaugurat și pus în folosință în a doua jumătate a anului 2026.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.