Skip to main content

Timișoara va avea cea mai mare platformă imagistică din vestul țării! Alexandru Rafila, în vizită la Spitalul ”Victor Babeș”

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Timișoara va avea cea mai mare platformă imagistică din vestul țării, oferind acces la tehnologii de ultimă generație pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților, cu accent pe cei oncologici.

Platforma va fi la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unde deja au ajuns două CT, un PET-CT, iar în scurt timp urmează să ajungă unul dintre cele mai moderne RMN-uri din țară.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent astăzi la Timișoara, a subliniat importanța acestei platforme pentru pacienții din Timișoara și întreaga regiune Banatului.

Aici va fi cea mai mare platforma imagistica din vestul tarii. Doua CT, un PET- CT si, in curand, prin investitia finantata de Ministerul Sanatatii, unul dintre cele mai moderne RMN-uri din tara. Este important ca pacientii, atat din Timisoara, cat si din toata regiunea Banatului, sa poata sa beneficieze de astfel de servicii. Intr-un context mai larg, discutam de diagnosticul si monitorizarea pacientilor oncologici, in afara de cei care au alte terapii, de exemplu asociate bolilor infectioase, cum sunt pacientii de aici, de la Spitalul Victor Babes. Consistenta unei astfel de platforme si accesul la servicii de sanatate sunt importante pentru ca pacientii sa beneficieze in zona publica de astfel de servicii. Pentru ca foarte multe servicii de imagistica sunt furnizate in zona privata si ne preocupa ca zona publica sa poata sa faca fata nevoilor. Rezilienta sistemului de sanatate este asigurata de zona publica. Acest lucru este firesc”, spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Platforma imagistică nu doar că răspunde nevoilor pacienților oncologici, dar reprezintă și un pas important către construirea unui institut regional de oncologie în Timișoara.

M-aș bucura ca aceasta platforma imagistica sa reprezinte si un preambul si in ceea ce priveste construirea unui institut regional de oncologie, aici în Timișoara. Este necesara aceasta regionalizare a serviciilor medicale in zona de oncologie, iar componenta imagistica la care m-am referit este esențială în dezvoltarea acestor tipuri de servicii”, mai spune Alexandru Rafila.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

An de an, pe 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei, însă reprezentanții Aquatim au furat startul și au marcat deja această dată, printr-o serie de evenimente educative.
Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.