Skip to main content

Timișoara va avea cea mai mare platformă imagistică din vestul țării! Alexandru Rafila, în vizită la Spitalul ”Victor Babeș”

Timișoara va avea cea mai mare platformă imagistică din vestul țării, oferind acces la tehnologii de ultimă generație pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților, cu accent pe cei oncologici.

Platforma va fi la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unde deja au ajuns două CT, un PET-CT, iar în scurt timp urmează să ajungă unul dintre cele mai moderne RMN-uri din țară.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent astăzi la Timișoara, a subliniat importanța acestei platforme pentru pacienții din Timișoara și întreaga regiune Banatului.

Aici va fi cea mai mare platforma imagistica din vestul tarii. Doua CT, un PET- CT si, in curand, prin investitia finantata de Ministerul Sanatatii, unul dintre cele mai moderne RMN-uri din tara. Este important ca pacientii, atat din Timisoara, cat si din toata regiunea Banatului, sa poata sa beneficieze de astfel de servicii. Intr-un context mai larg, discutam de diagnosticul si monitorizarea pacientilor oncologici, in afara de cei care au alte terapii, de exemplu asociate bolilor infectioase, cum sunt pacientii de aici, de la Spitalul Victor Babes. Consistenta unei astfel de platforme si accesul la servicii de sanatate sunt importante pentru ca pacientii sa beneficieze in zona publica de astfel de servicii. Pentru ca foarte multe servicii de imagistica sunt furnizate in zona privata si ne preocupa ca zona publica sa poata sa faca fata nevoilor. Rezilienta sistemului de sanatate este asigurata de zona publica. Acest lucru este firesc”, spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Platforma imagistică nu doar că răspunde nevoilor pacienților oncologici, dar reprezintă și un pas important către construirea unui institut regional de oncologie în Timișoara.

M-aș bucura ca aceasta platforma imagistica sa reprezinte si un preambul si in ceea ce priveste construirea unui institut regional de oncologie, aici în Timișoara. Este necesara aceasta regionalizare a serviciilor medicale in zona de oncologie, iar componenta imagistica la care m-am referit este esențială în dezvoltarea acestor tipuri de servicii”, mai spune Alexandru Rafila.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.