Skip to main content

Fritz aruncă 1,5 milioane de lei, pe nişte poze furate de pe internet! Regenerarea Pieţei Traian, copy-paste după modelul uneia dintr-un orăşel suedez

O nouă bătaie de joc a administraţiei Fritz, la adresa timişorenilor, din banii cărora a plătit 1.279.663 lei plus TVA, pentru un proiect de regenerare urbană a Pieţei Traian.

Frumos împachetat, cu zone de “shared space”, cu un profil stradal bine definit şi multe trasee pietonale, contractul a fost câştigat de asocierea Planwerk Arhitectura și Urbanism – Consipro – Melnytopo SRL – Studio de Peisaj Ana Horhat SRL – Prodeco Arhitectura și Inginerie – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

După aproape şapte luni a venit şi rezultatul: un proiect din care dispar liniile de tramvai, Biserica Ortodoxă Sârbească este înlocuită de una evanghelică-luterană, iar clădirile din jurul pieţei se înmulţesc.

„Transformăm întreaga zonă într-un al doilea centru istoric al Timișoarei și punem în valoare atât patrimoniul arhitectural superb, cât și potențialul cultural, turistic, comercial al zonei. Sunt câteva schimbări pe care noua amenajare le aduce. Înverzim Piața Traian și străzile din jur cu 355 de arbori și amenajăm spații unde locuitorii să se întâlnească, să socializeze, să se relaxeze. Avem incluse parcuri, locuri de joacă, o piață de cartier modernă și facem posibil accesul tuturor în siguranță. E un proiect fanion pentru Timișoara, care pune omul în centrul amenajării spațiului”, a anunţat primarul Dominic Fritz, printr-un comunicat la care a ataşat şi randări din proiectul care va fi supus votului consilierilor locali, săptămâna viitoare.

Dacă aveţi impresia că imaginea de mai sus nu are nicio legătură cu Piaţa Traian din Timişoara, să ştiţi că nu vă înşelaţi.

Fotografiile cu care se laudă Dominc Fritz sunt furate dintr-un proiect realizat în anul 2016, de LAND Arkitektur, o firmă din Suedia, pentru piaţa centrală din orăşelul Skövde.

Firmele care au încasat peste 1,5 milioane de lei, de la Primăria Timişoara, nu au făcut altceva decât să şteargă, în photoshop, o terasă şi câţiva copaci.

Deasemenea, au estimat valoarea totală a investiţiei, care se ridică, potrivit Studiului de Fezabilitate, la 138.955.225 lei(fără TVA), adică aproape 35 de milioane de euro cu tot cu TVA.

Cu o sumă similară, în ultimii ani, la Timişoara s-au realizat următoarele investiţii: Pasajul Michelangelo (12 milioane de euro), Spitalul de Copii ( 10 milioane de euro), Pasajul Jiul (5 milioane de euro) şi reabilitarea întregului centru istoric (aproximativ 13 milioane de euro).

UPDATE:

La scurt timp după publicarea acestui articol, Biroul de Comunicare al Primăriei Timișoara a anunțat că dintr-o greșeală, au fost trimise alte fotografii.

Nu au explicat însă de ce pozele inițiale erau denumite „Traian” și nici cum a fost posibil ca acestea să redea imagini care, la prima vedere, par a fi din Piața Traian.

„Dintr-o regretabilă greșeală, la mailul transmis astăzi referitor la proiectul pentru regenerarea urbană a zonei Traian, au fost atașate alte imagini decât cele legate de proiect. Revenim cu imaginile corecte și ne cerem scuze pentru această eroare”, transmite Biroul de Comunicare al PMT.

Iată noul set de imagini:

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.