Skip to main content

FOTO Primul tramvai galben Bozankaya ajunge săptămâna viitoare la Timișoara!

Primul tramvai din lotul de 17 garnituri noi, va ajunge săptămâna viitoare la Timișoara.

Tramvaiele sunt produse tot de compania turcească Bozankaya, însă de data aceasta aspectul lor a fost schimbat, mai exact culoarea. Noile garnituri sunt galbene, cromatica amintind de tramvaiul Timiş-2, care a fost realizat la fabrica Electrometal din Timişoara, în perioada 1972-1990.

Primul tramvai a ieșit de pe porțile fabricii din Turcia în data de 6 mai, iar în momentul de față garnitura a ajuns la frontieră – în Hamzabeyli, urmând ca săptămâna viitoare să ajungă în orașul de pe Bega.

Primul tramvai dintr-un lot de 17 tramvaie ultramoderne ajunge la Timișoara. Va fi pe traseu imediat ce vor fi finalizate procedurile necesare pentru punerea în circulație. Tramvaiul face parte dintr-un lot de 17 ce vor fi livrate până la finalul anului”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Cu o lungime de 30 de metri, o capacitate de transport de 251 de locuri, aer condiționat, podea 100% coborâtă, tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri.

Valoarea proiectului pentru cele 17 tramvaie galbene se ridică la aproximativ 33 de milioane de euro, în jur de 1,9 milioane de euro per tramvaie.

Toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara pâna la sfârșitul anului 2024.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.