Skip to main content

Premieră națională în educație! UVT lansează primul program postuniversitar pentru predare online, adresat profesorilor

Universitatea de Vest din Timișoara vine în sprijinul profesorilor din mediul preuniversitar și lansează un program pentru predare online.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus, confirmate în România! Câte persoane s-au îmbolnăvit, de la debutul pandemiei?

UVT organizează astfel programul de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online”, dedicat formării cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și axat pe desfășurarea activităților de predare-învățare-evaluare în regim online.

„Pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 a obligat atât unitățile de învățământ preuniversitar, cât și instituțiile de învățământ superior, să-și adapteze modul de desfășurare a activităților educaționale în regim online. UVT a valorificat această oportunitate în ritm accelerat, reușind să-și adapteze în doar câteva săptămâni toate activitățile de predare-învățare-evaluare la noul context, prin platformele de e-learning. Prin acest nou program, o premieră națională, împărtășim această experiență în domeniul predării online, acum foarte valoroasă, cu colegii noștri cadre didactice din învățământul preuniversitar. Este, cu adevărat, o premieră națională în educație, UVT lansând astăzi primul program postuniversitar de acest tip din România, destinat cadrelor didactice din preuniversitar, dedicat pregătirii acestora pentru învățământul în regim online”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Programul de studii postuniversitare își propune să ofere participanților pregătirea necesară atât pentru utilizarea de metode didactice și pedagogice specifice în desfășurarea activităților educaționale online, cât și pentru utilizarea de instrumente digitale adecvate. 

Durata programului este de 7 săptămâni, inclusiv examenul de certificare a competențelor, toate activitățile didactice desfășurându-se exclusiv online, iar absolvenții programului de studii vor obține un certificat de atestare a competențelor profesionale însoțit de suplimentul descriptiv, eliberat de Universitatea de Vest din Timișoara.

Înscrierea candidaților pentru admiterea la programul de studiu se va face online. Perioada de înscriere se deschide astăzi, fiind stabilită pentru intervalul: 25 mai – 10 iunie 2020, cu 15 iunie 2020 – dată propusă pentru începerea programului.  

Cadrele didactice implicate în derularea programului dispun de cunoștințe și experiență practică, atestate prin rezultatele obținute în activitățile de cercetare și prin activitățile de predare-învățare-evaluare desfășurate cu studenții pe platforma elearning.e-uvt.ro, care va fi și suportul pentru activitățile didactice din programul propus. 

CITEȘTE ȘI: Fără declarații pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul Timișoarei și Lugojului!

Obiectivele generale ale programului de studii postuniversitare sunt: 

• formarea cadrelor didactice pentru proiectarea și realizarea activităților educaționale în format e-learning, 

• dezvoltarea competențelor și abilităților necesare utilizării instrumentelor și tehnologiilor digitale în context educațional și 

• pregătirea cadrelor didactice pentru organizarea și gestionarea programelor de educație prin e-learning în domeniile de specialitate. 

Competențele vizate de program sunt: utilizarea eficientă a resurselor și instrumentelor digitale în activitățile de predare-învățare-evaluare, comunicare și colaborare utilizând tehnologii digitale în activitățile didactice și crearea de conținut digital.

Programul este înregistrat în Registrul Național al Programelor Postuniversitare (RNPP) gestionat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), fiind astfel recunoscut la nivel național. 

Detalii privind procesul de înscriere, organizarea și desfășurarea acestui program de studii postuniversitare se găsesc pe site-ul UVT, accesând ACEST LINK.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Banat Girls, față în față cu ACS Târgu Mureș! E șansa fetelor să recupereze punctele pierdute după ultimul meci de fotbal

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește în runda a IX-a a play-out-ului Superligii de fotbal feminin pe ACS Târgu Mureș, ultima clasată, dar o echipă care în ultimele runde a pus probleme atât formaţiei timișene, cât și celei din Alexandria.

Magia artistică a României la Veneția! Expoziția Tincuței Marin, într-o capelă veche de 900 de ani”

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade fascinează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră, în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi, de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

Tren cu călători, în flăcări! Zeci de oameni evacuaţi, de urgenţă

S-a dat alarma, în această după-amiază, când pompierii timişeni au fost solicitaţi să intervină de urgenţă, pentru lichidarea incendiului care a izbucnit la un tren cu călători.

O nouă misiune CCIA Timiș, în Turcia! La forumul de afaceri și întâlniri au participat 10 reprezentanți ai firmelor timișene

La dorința exprimată de mai multe firme timișene de a identifica noi oportunități de cooperare pe piața turcească, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș a organizat o misiune economică la Istanbul, condusă de Cristina COROIAN, Director Cabinet Președinte CCIAT.

Revine „Ora de autoîngrijire”, la Timișoara! Proiectul ajută bolnavii de cancer să își monitorizeze propria stare de sănătate, atât pe partea fizică, cât și pe cea emoțională

Timp de 8 săptămâni, 13 specialiști din cadrul Asociației OncoHelp vor aborda subiectul autoîngrijirii, dedicat pacienților cu cancer, prin teme ce țin de gestionarea simptomelor și efectelor secundare ale tratamentelor, adoptarea unui stil de viață sănătos, precum și implicarea în activități care să ofere suport emoțional și social.