Skip to main content

O nouă misiune CCIA Timiș, în Turcia! La forumul de afaceri și întâlniri au participat 10 reprezentanți ai firmelor timișene

La dorința exprimată de mai multe firme timișene de a identifica noi oportunități de cooperare pe piața turcească, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș a organizat o misiune economică la Istanbul, condusă de Cristina COROIAN, Director Cabinet Președinte CCIAT.

Misiune s-a desfășurat în perioada 22-26 aprilie, în cadrul căreia cei 10 reprezentanți ai firmelor timișene au participat la un Forum de Afaceri și întâlniri B2B, organizate în colaborare cu Camera de Comerț Istanbul, unde fiecare companie românească a avut discuții cu 3-4 parteneri turci interesați de afaceri cu România.

Totodată, timp de două zile, firmele timișene au vizitat cea de-a 14-a ediție a expoziției IBAKTECH, a doua cea mai mare din Turcia dedicată sectorului brutărie-patiserie şi cofetărie.

Au avut loc întâlniri cu expozanții din domeniile: utilaje, echipamente și ustensile; produse alimentare – ciocolată, înghețată; aparate profesionale de cafea; aditivi alimentari; utilaje de ambalare, alte domenii conexe.

Misiunea economică a avut loc în contextul relațiilor de colaborare dezvoltate de CCIA Timiș cu Camera de Comerț Istanbul (ICOC), una din cele mai mari organizații camerale din Europa cu peste 640.000 de membri, dar și a Memorandumului de Înțelegere semnat de Președintele CCIAT, Florica Chiriță, și omologul său Şekib Avdagiç, Președintele ICOC, la Istanbul, în 16 mai 2022.

Semnarea acordului de colaborare a fost rezultatul celor două vizite de lucru efectuate de președintele CCIA Timiș la Camera de Comerț Istanbul, în septembrie 2019 și februarie 2020 – vizite ce au avut ca obiectiv identificarea de oportunități și proiecte concrete de cooperare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.