Skip to main content

Adăpost nou cu 600 de locuri pentru câinii fără stăpân, la marginea Timișoarei! A fost aprobat PUZ-ul

Câinii fără stăpâni din Timișoara vor avea condiții mai bune într-un adăpost propriu al orașului.

Consiliul Local a aprobat astăzi proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Funcțiuni mixte – Instituții și servicii, adăpost animale fără stăpân”. Documentul a parcurs deja etapa de transparență decizională. Urmează acum licitația pentru proiect și lucrările de execuție.

Adăpostul urmează să fie amenajat în zona Freidorf, pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați. Terenul este al municipalității și se află în apropierea pistei de biciclete Timișoara – Serbia.

Conform Planului Urbanistic General, zona este destinată activităților economice, industriale, depozitare și logistică. Amplasarea adăpostului în această parcelă respectă normele de igienă sanitară și se află la o distanță de aproximativ 550 m de cea mai apropiată locuință.

Proiectul va intra acum în următoarele etape. Primăria va elabora documentația tehnică, va autoriza construcția și va porni licitația în vederea execuției. Planul Urbanistic Zonal va avea valabilitate de 3 ani, perioadă în care pot fi demarate investițiile prevăzute în documentație.

Adăpostul va avea o capacitate maximă de până la 600 de câini. Aici, animalele fără stăpân vor avea parte de îngrijire adecvată, tratament medical cu echipamente moderne și condiții civilizate de găzduire, până la adopție.

În cadrul adăpostului vor fi amenajate spații pentru cabinete și tratamente medicale veterinare, pentru hrănirea și îngrijirea animalelor, săli de operație, zone de carantină, bucătărie, depozitare alimente, grupuri sanitare, vestiare, morgă și incinerator. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces auto și pietonale precum și parcări. Pe minim 20% din din totalul suprafeței, vor fi amenajate spații verzi.

Anul trecut. Primăria Municipiului Timișoara a achitat aproape 2 milioane de lei pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Au fost ridicați de pe domeniul public al orașului peste 300 de câini, iar numărul total al câinilor fără stăpân pentru care municipalitatea plătește servicii de întreținere trece de 500. În total, 130 de căței din adăpost au fost adoptați. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.